Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Multicolour

Zoals de naam al  doet vermoeden is de FLiRD Multicolour een lamp die alle kleuren van de regenboog kan uit stralen! De gewenste kleur kunt u zelf instellen via de bijgeleverde afstandsbediening.

RGB staat voor Rood, Groen en Blauw. Dit zijn de drie hoofdkleuren van het additieve kleursysteem. Bij een additief kleursysteem om kleuren vast te leggen in een code. De mate van rood, groen en blauw licht vormt gezamenlijk de gewenste kleur.

De buiten koker is van het materiaal polycarbonaat en dan in de uitvoering opaal (wit). De opalen koker heeft een doorsnede van Ø 40mm. De uiteindes van de opalen koker zijn gespoten. Echter neem even contact met ons op als u een volledige witte opalen buis wenst i.p.v. het spuitwerk. De LED lichtbron in combinatie met de opalen buis realiseert een stralingshoek van haast 360°.

Uiteraard ontvangt u de FLiRD Multicolour in de gewenste lengte. Tevens ontvangt u een ophangsetje bestaande uit:

  • 2 Pluggen en 2 haakjes.
  • 2 klemmetjes om lusjes aan de staaldraden te creëren.
  • Bijpassende 12V/ 24 Volt adapter.
  • LED Driver plus afstandsbediening voor het bedienen van de lamp.
  • Nederlandstalige handleiding, zodat het ophangen nog gemakkelijker gaat.

De LED strip ondersteunt RGB, dus alle kleuren van de regenboog kunt u via de afstandsbediening kiezen en selecteren.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Multicolour in 4 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

 

De FLiRD Multicolour 70 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 70 cm met een doorsnede van Ø 40 mm.

 

De FLiRD Multicolour 100 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 100 cm met een doorsnede van Ø 40 mm.

 

De FLiRD Multicolour 150 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 150 cm met een doorsnede van Ø 40 mm.

 

De FLiRD Multicolour 200cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 200 cm met een doorsnede van Ø 40 mm.

Ja zeker wel, u kunt onbeperkt door koppelen. Daar worden dan speciale doppen voor gedraaid.

De koker is gemaakt van polycarbonaat in de uitvoering van Opaal, met een doorsnede van Ø 40mm.

Nee, dit armatuur is niet fragiel. De koker is van polycarbonaat en heeft een wanddikte van 2mm. Dus fragiel is het armatuur niet. Echter de uiteindes zijn gespoten dus die zijn wel krasgevoelig!

Onder dimmen verstaan wij, dat je de lichtsterkte van de LED lichtbron naar eigen wensen kunt regelen.

Dit armatuur heeft een LED lichtbron die dimmen standaard ondersteunt. Met de bijgeleverde afstandsbediening dan wel met u eigen mobiel kunt u de licht kleur als wel de lichtsterkte instellen.

De FLiRD Multicolour wordt direct aangesloten op een bijpassende kleine externe LED driver. Deze LED driver wordt vervolgens gevoed door een bijpassende 12V/ 24 V adapter. Mocht u vragen hebben over het aansluiten van de LED lichtbron, neem dan even contact met ons.

Ja, dat kan ook dan ontvangt u een LED Driver die ook Wifi ondersteunt. Neem daarvoor even contact met ons op als u het armatuur wilt bedienen via de Wifi.

Ja, dan ontvangt u een LED Driver die ook daadwerkelijk het zigbee protocol ondersteunt.

Is dimmen niet voldoende maar wilt u een volledig lichtplan creëren dan kan dat ook zeker. Echter hiervoor bieden wij een Philips Hue Bridge met de daarvoor geschikte drivers. Zo kunt u de FLiRD Multicolour met uw mobiel bedienen.

De enige manier om het armatuur op te hangen is aan Ø 1mm staaldraden. Zo kunt u er voor kiezen om dit armatuur horizontaal dan wel schuin op te hangen. Resultaat minimalistische armaturen die mooi zwevend de ruimte zullen verlichten. Zoals u leest is de installatie super eenvoudig.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Multicolour van 200 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek. Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

 

FLiRD Multicolour 70 cm verbruik slechts 17 Watt, na 60 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Multicolour 100 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Multicolour 150 cm verbruik slechts 36 Watt, na 28 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Multicolour 200 cm verbruik slechts 48 Watt, na 20 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur van de niet dimbare LED lichtbron is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Kiest u voor de dimbare uitvoering dan is de verwacht levensduur 100.000 uur en de garantie is 3 jaar.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.