Philips HUE

Uw FLiRD armaturen optimaal bedienen 

De Lampen Specialisten en Philips Hue

De Lampen Specialisten bied tegenwoordig ook de mogelijkheid om de FLiRD armaturen te bedienen via Philips Hue het draadloze verlichtingssysteem. Zo kunt u uw FLiRD armaturen optimaal bedienen zoals u dat wenst.  

Via het draadloze verlichtingssysteem Philips Hue in combinatie met een draadloze dimmer kunt u de lampen aan/ uit zetten maar ook tevens de lichtsterkte aanpassen naar uw wensen van dat moment.

Om uw armaturen echt optimaal te kunnen bedienen, bieden wij u ook de optie aan om de FLiRD armaturen via uw eigen smartphone te bedienen. Zo hoeft u niet op locatie te zijn om toch de armaturen te kunnen bedienen. Deze manier van bedienen noemen we ook wel smartphone verlichting. Via uw smartphone is het natuurlijk ook mogelijk om een volledig verlichtingsmenu te programmeren zodat de lampen via dit programma worden aangestuurd.

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is een draadloos verlichtingssysteem met eindeloze mogelijkheden. Dit verlichtingssysteem maakt het mogelijk om de lichtsterkte van de armaturen te dimmen, verschillende lampen te koppelen en het systeem uitbreiden: het kan allemaal.

Klinkt ingewikkeld? Gelukkig is het dat niet! Het fijne van Philips Hue is namelijk dat de verlichting gemakkelijk te installeren en bedienen is. Mocht u er niet uit komen kunt u natuurlijk altijd gelijk contact met ons opnemen we leggen u het graag uit.

Philips Hue beschikbaar in twee varianten

 

Variant 1) Via een draadloze dimmer

Variant 2) Via uw Smartphone (Hue Bridge)

Variant 1)
Bediening via draadloze dimmer (geen installatie)

Door de helderheid van het licht aan te passen, kun je je verlichting op iedere situatie afstemmen. Dagje thuis werken? Bij helder licht zie je niet alleen goed, maar blijf je ook gemakkelijk geconcentreerd. ‘s Avonds een etentje met vrienden? Maak het gezellig met zacht sfeerlicht!

Met Philips Hue kun je je lampen gemakkelijk dimmen. Daarvoor hoef je geen dure wanddimmer met ingewikkelde installatie aan te schaffen: je hebt alleen de draadloze Hue Dimmer Switch nodig.

 

Kenmerken van deze draadloze Hue Dimmer Switch

 • Aan-knop: de lamp schakelt automatisch in op de laatst gebruikte stand.
 • Meer licht: druk op deze knop om het licht feller te maken.
 • Minder licht: gebruik deze knop om het licht te dimmen.
 • Uit-knop: alle lampen die op de dimmer zijn aangesloten gaan uit.
Philips Hue dimmer switch is een afstandsbediening met een wandhouder waar je de afstandsbediening gemakkelijk in kunt klikken.

Variant 2)
Bediening via Smartphone (Simpele configuratie)

De FLiRD armaturen bedienen via draadloze afstandsbediening is natuurlijk prima maar nog niet optimaal. Om de armaturen wel optimaal te bedienen dienen we het Hue-systeem om te zetten naar smart-verlichting. Voor het omzetten naar Smart verlichting hebben we de Hue Bridge nodig. Deze bridge vormt de brug tussen je smartphone (of tablet) en het armatuur. Deze worden door middel van de bridge via wifi met elkaar verbonden. Hieronder lees je hoe je dat doet.

 1. Bekijk de Philips Hue Bridge

Eenvoudige installatie van je Hue Bridge

Het lijkt misschien ingewikkeld, je lampen via een bridge aansluiten op je wifi-netwerk om ze met je smartphone te bedienen. Gelukkig maakt Philips het je gemakkelijk! Het duurt maar een paar minuten om de bridge te installeren, de verlichting aan te sluiten en de lampen te bedienen met de Philips Hue-app. Creëer je eigen draadloze verlichtingssysteem in de volgende vier eenvoudige stappen:

Stap 1) Sluit Philips HUE Bridge aan Netwerk.

Stap 2) Zet de FLiRD lamp aan.

Stap 3) Open HUE app en connect met HUE Bridge.

Stap 4) Bedien uw FLiRD armatuur. 

Waarom zou ik de Hue Bridge gebruiken?

Zoals je hierboven al kon lezen, kun je Hue-lampen op twee manieren aansturen: met een afstandsbediening of met je smartphone via de Hue Bridge. Het gebruik van je smartphone heeft verschillende voordelen ten opzichte van de afstandsbediening:

 1. Verbind tot wel 50 Hue-armaturen.
 2. Simuleer aanwezigheid bij jouw locatie wanneer je er niet bent door lichtschema’s in te stellen.
 3. Activeer automatische in- of uitschakeling van de verlichting op basis van een timer.
 4. Gebruik de routinefunctie en stel meerdere timers in om kamers op verschillende tijdstippen te verlichten.
 5. Koppel je verlichtingssysteem aan andere slimme apparaten.
 6. Bedien de armaturen zelfs als je niet op kantoor bent.