Handgebaren

Via een simpele swipe uw lampen bedienen

Handgebaar bewegingen

Handgebaren

Lampen bedienen via handgebaar we denken dat het nieuw is echter we maken al jaren in ons dagelijks leven gebruik van deze techniek. Maar voor het aansturen van armaturen is het nog nieuw. Laat ik een aantal voorbeelden geven van handgebaren die we heel vaak in het dagelijks leven tegen komen.

 

Voorbeelden van handgebaren

Het eerste voorbeeld, het verkrijgen van een lift langs de snelweg.

Gebaar: Steek je duim omhoog.

Tweede voorbeeld, als je elkaar tegenkomt en elkaar groet,

Gebaar: Handen schudden.

Het allerlaatste voorbeeld, als je iets goed vond bijvoorbeeld een optreden.

Gebaar: Handen klappen.

Gebaren controle noemen we ook wel Gesture control.

Vrije vertaling van Gestru controle is het vermogen van het apparaat (in deze de lamp) om de gebaren van de mens te herkennen en om te zetten in een actie die overeenkomt met een van te voren geprogrammeerde actie. Deze actie kan zijn de lamp gaat aan/ uit / dimmen/ feller/ kleuren veranderen etc. Zo bedien je dus de lamp zonder dat je fysiek contact hebt met de lamp.

Gestru control, kom je ook tegen in de automobiel branche denk bijvoorbeeld aan gezichtsherkenning.

 

Hoe bedienen we nu voornamelijk onze verlichting?

De meeste huishoudens dan wel in het bedrijfsleven doen we elke ochtend de verlichting simpelweg aan en als we ’s avonds als laatste het kantoor dan wel naar bed gaan dan doen we de lampen weer met een schakelaar uit. Oké, in sommige gevallen is deze aan/ uit knop alreeds overgenomen door een aanwezigheidssensor. Daarnaast maken sommige huishoudens/ bedrijfsleven ook gebruik van de bekende draaischijf aan de wand de wel bekende dim functie.

FLiRD Basic XL, Dikke hanglamp met satine (mat) koker diameter 90mm stralingshoek 330 gedeeltelijke lengte snoer

Zijn lampen aansturen via handgebaren noodzakelijk?

Nee, zeker niet eigenlijk. We hebben altijd al verlichting en altijd deden we het aan via een lichtschakelaar aan de wand. We zetten de schakelaar om als de lamp aan moet en we draaien aan de draaischijf van de lichtschakerlaar als we de lamp minder fel willen laten branden.

Echter, de lampen bedienen via een simpele handgebaar heeft zeker voordelen.

Bijvoorbeeld in de keuken met vuile handen

Corona proef, natuurlijk kun je hier om lachen maar hoe vuil denk je dat de lichtschakelaars thuis dan wel op je werk vuil wel niet zijn? Deze zijn extreem vuil en ook dat is niet erg, echter nu je weet dat de Corona besmetting ook kan plaats vinden via het aanraken van vuile onderwerpen dan is het toch fijn dat je die vuile licht schakelaar niet meer aan hoeft te raken.

Kubus-Lamp-18-LED-Buislampen-met-Irene

De armaturen van de Lampen Specialisten uitvoeren met Gestru Control.

Zoals iedereen weet maken wij al onze armaturen zelf. Wij krijgen vaak vragen van opdrachtgevers van wij willen wel graag gebruik maken van dit specifieke armatuur maar wel met een aantal modificaties. Meestal is dat geen probleem om deze wensen in onze lampen te verwerken. Daar zijn wij trots op.

Nu, hebben wij ook reeds de swipe functie bij een aantal armaturen toegepast. Dit was al lang een gekoesterde wens van mij om onze lampen via handgebaren te kunnen bedienen. Deze gekoesterde wens, wordt nu zeker een feit. Je hoeft je hand maar te bewegen en je kunt de lamp aan/ uit zetten. Daarnaast bieden wij de optie om de lampen wederom met een handgebaar feller dan wel te dimmen. Als derde optie bieden wij ook de optie om de kleuren van de LED lamp met één simpele handgebaar aan te passen. Cool toch!

Hoe werkt het nu eigenlijk?

Eigenlijk is het heel simpel elke lamp wordt voorzien van een lens en een slimme LED driver. Zodra wij het armatuur in elkaar zetten wordt deze slimme LED driver voorzien van geprogrammeerde acties die uitgevoerd moeten worden bij de diverse geleerde handgebaren.

Zodra jij deze zelfde handgebaren maakt voor de lens dan zal de lamp de voorin geprogrammeerde actie uitvoeren.

Elke lamp wordt voorzien van 3 geprogrammeerde handgebaren.

 Via swipe 1,

Deze swipe gaat van onder naar boven en de lamp gaat aan.

Via swipe 2,                 

Via deze swipe van links dan wel naar rechts dan gaat de lamp gedimt dan wel feller branden.

Via swipe 3,                 

Via een ronddraaiende handbeweging zal de kleur van de lamp veranderen.

Gaaf toch, om je lamp te kunnen bedienen via jouw eigen handgebaren.

Handgebaar bewegingen

Conclusie over handgebaren en je lamp bedienen

Gebaren controle oftewel Gestru control is niet noodzakelijk om te kunnen genieten van je verlichting! Echter door het armatuur via hand gebaren te kunnen bedienen kun je ook de lamp bedienen als je handen vuil zijn en je eigenlijk de  lichtschakelaar niet wenst te gebruiken.

Nog een bijkomend voordeel is, je hebt 1 lamp met meerdere uitstralingen.

Zo kun je overdag als je kantoor werkzaamheden of een werkje waar je goed helder licht voor nodig hebt de lamp via een swipe zetten op koel wit (4.000K) Echter als je ’s avonds onder het genot van een kopje koffie TV gaat kijken dan kan je via een simpele swipe de lamp verdraaien naar warm wit (3.000K ). Maar mochten jullie echter je vrienden uitnodigen en de lamp alle kleuren van de regenboog willen uitstralen dan is dat ook zeker mogelijk wederom via een simpele swipe.

Conclusie: Gestru control is niet noodzakelijk maar wel erg makkelijk in het bedienen van je lamp en hierdoor heb je meerdere lampen in 1 (denk aan de kleuren mogelijkheden).