FLiRD Cocoon, 8 witte (Ø40 mm opaal) LED buislampen in de vorm van een Cocoon.

Dit futuristisch armatuur bestaat uit maar liefst 8 witte (Ø 40 mm opaal buizen) waarvan de de beide uiteinden zwart zijn gespoten. Elke opaalbuis is aan de ene kant gemonteerd op een klein kruis en de andere kant van de buis is gemonteerd op het middelste/grootste kruis. Zo wordt er met de 8 opaal buizen een cocoon armatuur gevormd. De opaal buizen realiseren een stralingshoek van 360°.

 

Klik hier voor de FAQ

Vanaf 2.250,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Cocoon, 8 witte (Ø40 mm opaal) LED buislampen in de vorm van een Cocoon.

De Lampen Specialisten heeft onlangs een nieuw LED design armatuur ontworpen en gedoopt met de productnaam, FLiRD Cocoon. Dit design armatuur is volledig met de hand gemaakt. Voor de FLiRD Cocoon hebben we van Ø12 mm koperen buisjes 3 kruizen gemaakt. De middelste kruis heeft een doorsnede van 45 cm en de 2 kleinere kruizen hebben een doorsnede van 10 cm. Elke opaalbuis wordt met het uiteinde van de buis aan één klein en aan één groot kruis gemonteerd, zo ontstaat de vorm van een cocoon.

 

Toepassing.

Dit armatuur de FLiRD Cocoon, doet volledig aan de omschrijving `van een echte EYE Catcher. Het is een prachtig ontworpen Design armatuur. Het armatuur bestaat uit maar liefst 8 LED buislampen met gelijke lengtematen die zeer strak gevomeerd zijn tot een echte cocoon. Het armatuur is volledig open/transparant maar vormt echt één geheel. Dit armatuur komt mede door zijn omvang het beste tot zijn recht in een grote hal van bijvoorbeeld een restaurant/ hotel of kantoorpand. Dit armatuur kan een spanwijdte krijgen van maar liefst 4 meter, dat is dus enorm.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor onze FLiRD Cocoon-armatuur.

Wij vragen altijd aan onze opdrachtgevers waarom kiezen jullie voor dit armatuur? De meest gehoorde reden is het ontwerp van het armatuur, dat is voor ons natuurlijk het grootste compliment. Ook het feit dat dit armatuur dimbaar is en in RGB leverbaar is, zijn ook zeker redenen waarom opdrachtgevers dit armatuur kiezen.

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de afgelopen jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen is dat het allerleukste om te doen. Dat begint bij een idee om vervolgens uit te tekenen en uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtige armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Cocoon.

 • Design van de FLiRD Cocoon.

Voor de FLiRD Cocoon hebben we van Ø12 mm koperen buisjes 3 kruizen gemaakt. Het middelste kruis heeft een doorsnede van 45 cm en de 2 kleinere kruizen hebben een doorsnede van 10 cm. Elke opaalbuis wordt met het uiteinde van de buis aan één klein en aan één groot kruis gemonteerd, zo ontstaat de vorm van een cocoon.

 

 • Ø 12 mm koperen buizen frame.

Het buizenframe bestaat in de basis uit drie kruizen. De grootste kruis heeft een doorsnede van 45 cm en bevindt zich in het midden van de armatuur en de 2 kleinste kruizen hebben een doorsnede van 12 cm en bevinden zich aan het einde van het armatuur. Het frame omvat de drie kruizen en de koppelstukken zijn gemaakt van Ø 12mm koperen buizen. Daarnaast worden de koppelstukken in de gewenste hoek handmatig gebogen en gesoldeerd tot één geheel. Het buizenframe kan in elke kleur gespoten worden. De meest gekozen kleur is zwart.

 

 • Ø 40 mm Opaal buislampen.

De LED buislampen zijn witte (opaal) buizen met een doorsnede van Ø 40 mm en aan beide uiteinden worden de opaalbuizen inclusief de doppen standaard zwart gespoten. In deze opaal buizen worden de LED lichtbronnen gemonteerd.

 

 • Stralingshoek van de LED buislampen haast 360°.

Door de combinatie van opaalbuis en het feit dat de LED-lichtbron aan de bovenkant van de opaalbuis wordt gemonteerd, halen we een stralingshoek van 360°, waardoor de hele opaalbuis rondom wordt verlicht en dat is zo mooi!

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Cocoon leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest toegepaste lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin (warm wit) wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine van wel in winkels.

Naast de standaard lichtkleuren 3.000K (warm wit) en 4.000K (koel wit) bieden wij ook alle kleuren van de regenboog aan, namelijk RGB.

 

 • Voeding/adapter.

Doordat alle LED lichtbronnen met elkaar verbonden zijn, hebben we maar één 24V adapter nodig.

 

 • Het dimmen kan via een afstandsbediening of zelfs via uw eigen telefoon.

De FLiRD Cocoon kun je standaard alleen aan/ uit zetten. Echter door het armatuur te voorzien van een juiste LED driver kun je de lichtsterkte/ lichtkleur van het armatuur regelen. Wil je de FLiRD Cocoon kroonluchter niet bedienen via een afstandsbediening maar via je mobiele telefoon dan is dat ook zeker mogelijk en wel via de Philips HUE app. Via deze app kun je alle aangesloten armaturen mee bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de lichtsterkte/ lichtkleur handmatig wijzigen of wel via een voor geprogrammeerd programma zo creëer je je eigen slimme verlichting.

 

 • Welke LED driver u ontvangt hangt af van uw wensen.

Standaard kunt u het armatuur enkel en alleen aan/uit zetten en daar heeft u geen LED Driver voor nodig!

Kies ervoor dat de armatuur kan worden gedimd via een bijgeleverde afstandsbediening en ontvang een LED-driver die deze functie ondersteunt.

Kiest u er echter voor om het armatuur via uw mobiele telefoon te bedienen en volledige licht programma’s te kunt maken dan kiest u voor een PHILPS HUE bediening. Hiervoor ontvangt u een LED driver die het zigbee prototool ondersteund.

 

 • LED Lichtbron.

De toegepaste LED lichtbron met de lichtkleuren 3.000K of 4.000K hebben maar liefst heeft 420 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 1.778 lm per meter. Kies je voor de RGB vatriant dan heeft de LED lichtbron 120 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 919 lm per meter.

 

 • Staal -/ voedingsdraad.

De FLiRD Cocoon wordt aan slechts 1 staaldraad opgehangen en gevoed door middel van 1 voedingsdraad. Hiermee optimaliseer je het minimalisme van het designers armatuur. Overigens heeft de staaldraad slechts een dikte van Ø 1 mm en de voedingsdraad kan aangeboden worden in de kleuren zwart/ wit aan u de keus.

 

 • Energiezuinig armatuur.

De lichtbronnen van het armatuur zijn zeer energiezuinig te noemen. Zo verbruikt elke opaal buis met een lengte van 1 meter slechts 24 Watt. Uitgaande van een spanwijdte van 2 meter, is dat een totaal verbruik van 8 * 22Watt = 176 Watt. Vroeger verbruikte 1 saai inleg TL armatuur al 100 Watt. Dus 176 Watt voor een eye catcher van een armatuur als de FLiRD Cocoon valt het elektriciteitsverbruik dus heel erg mee.

 

De FLiRD Cocoon is een compleet LED Design armatuur.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ horeca/ woning te voorzien van deze futuristische hanglamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • De FLiRD Cocoon in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • 1 * 24Volt adapter.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Voor montage aan het plafond, Schroefoogje met bijbehorende plug.
  • Lood klemmetje voor het creëren van het lusje aan de staaldraad.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Cocoon te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • 1 * LED Driver afhankelijk van de gewenste bediening die u wenst.
 • RGB, alle lichtkleuren van de regenboog.
 • Extra lang staal- / voedingsdraad.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.

 

Levering.

Direct nadat u het armatuur hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Video filmpjes

FLiRD Cocon, onze laatste ontworpen Design Armatuur.

Om de productfoto’s te ondersteunen hebben we één video opgenomen.

In de video laat ik het gehele armatuur in volle glorie zien.

Veel kijk plezier.