FL – Cocoon, LED hanglamp van recyclebaar plastic

  • Uniek armatuur die zowel verticaal/ horizontaal / schuin opgehangen kan worden.
  • Dim uitvoering is mogelijk aan u de keuze.
  • Geschikt als decoratieve verlichting als een echte eyecatcher.

 

Vanaf 1.399,00 Excl. BTW

Beschrijving

FL – Cocoon, LED hanglamp van recyclebaar plastic

FL – Cocoon, LED hanglamp van recyclebaar plastic, is een supergaaf armatuur voor boven een eettafel dan wel als eyecatcher voor in de hal van een appartementen complex of in een kantoorpand. Zoals de productnaam al aangeeft is het armatuur gemaakt van gerecycled plastic. De designer Esseline Keeven, ontwerpt het patroon van de Cocoon zelf en deze patronen worden door een robotarm geprint zodat er een plastic doek ontstaat waar uiteindelijk de FL-Cocoon LED Hanglamp van wordt gevormd.

Voor elk armatuur wordt er een custom made LED lichtbron ontwikkeld, zodat elk Cocoon optimaal wordt verlicht en komt het unieke design maximaal tot zijn recht.

 

Ontwerpster Esseline Keeven

Het design en het gebruik van de juiste materialen is bedacht door de ontwerpster Esseline Keeven. Zij wilde naast een prachtig armatuur ontwerpen ook voldoen aan circulaire economie. Zo wordt het armatuur gemaakt van plastic afval en is het armatuur weer volledig recyclebaar.

 

Lichtgewicht LED Hanglamp de FL Cocoon

De Cocoon is gemaakt van een bedrukte doek met daarin een LED lichtbron. Zoals u zult begrijpen is het doek erg licht alleen de LED lichtbron heeft een gewicht van circa 350 gram per meter.

 

Lengte van de LED hanglamp, de FL Cocoon

In de basis is de hanglamp de FL Cocoon is leverbaar in 3 lengte maten. De kortste/ kleinste maat is slechts 100 cm, de middelste lengte maat bedraagt 150 cm en het langste armatuur heeft een lengte van 200 cm. Echter doordat wij de armaturen zelf ontwerpen/ maken kunnen wij u ook de vraag aan u stellen welke lengte wenst u?

 

Verticaal / Horizontaal / Schuin

Doordat dit armatuur volledig wordt verlicht kun je dit armatuur in elke gewenste stand op hangen. Kortom, dit armatuur kunt u zowel horizontaal/ schuin dan wel verticaal ophangen, aan u de keus. Het is namelijk super hip om deze design armaturen verticaal op te hangen.

 

Stralingshoek van de LED lichtbron is haast 360˚ rond

Deze LED hanglamp is voorzien van een LED Lichtbron die verwerkt is in een Ø40 mm opalen buis, hierdoor realiseren we een stralingshoek van maar liefst haast 360˚. Hierdoor wordt de FLiRD LED hanglamp in de vorm van de 3D Cocoon volledig verlicht.

 

LED Lichtbron

De LED lichtbronnen worden volledig custom made gemaakt, waardoor het armatuur optimaal wordt verlicht. Wij passen enkel en alleen professionele LED lichtbronnen toe. Zodat de levensduur/ lichtkleur en lichtsterkte aan de hoogst mogelijk haalbare kwaliteit voldoen. Voor de technische specificaties verwijs ik dan ook graag naar het tabblad technische specificaties.

 

Te kiezen lichtkleuren

Feitelijk bieden wij alle lichtkleuren aan die onze opdrachtgevers wensen, namelijk:

  • 3.000K (Warm wit)
  • 4.000K (Koel wit)
  • RGB plus specifiek 3.000K (Warm wit)
  • RGB plus specifiek 4.000K (Koel wit)

 

Bediening van het FL Cocoon de recyclebare LED hanglamp

In de basis bieden wij voor een enkel kleurige lichtkleur een afstandsbediening aan om hiermee de lichtsterkte mee in te stellen. Mocht u echter kiezen voor de lichtkleur RGB dan kunt u bijvoorbeeld voor een wand Touch panel kiezen waarmee u de lichtsterkte en de lichtkleuren mee kunt bedienen.

Wenst u echter de mogelijkheid om het armatuur op te nemen in uw lichtplan dan kunt u het beste kiezen voor de Philips Hue oplossing. Daarmee kunt u zelfs een lichtplan configureren daarnaast bied het ook demogelijkheid om de armaturen op afstand bedienen.

 

Demo model

Mocht u interesse hebben in een FL Cocoon dan is het ook mogelijk om dit armatuur bij ons op kantoor te komen bekijken. Wij, hebben hier een demo armatuur hangen die we u graag laten zien. Neem voor het plannen van een afspraak even contact met ons op.

Extra informatie

Projecten

De designer van FORMIDABLE LIGHTING heet Esseline Keeven, ontwerpt het patroon zelf en deze patronen worden door een robotarm op een gespannen textiel geprint.

In het verwerkingsproces rolt/ krult het textiel al gedeeltelijk op, om vervolgens met naald en draad in elkaar gestikt te worden. Net voor de laatste stiksel wordt de LED lichtbron in het armatuur verwerkt, zodat het armatuur optimaal wordt verlicht en komt het unieke design maximaal tot zijn recht.

Deze armaturen staan voor circulaire economie de armaturen worden gemaakt van recyclebaar plastic en de armatuur zijn wederom weer recyclebaar, hoe mooi is dat.