Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Satijn -Basic-

De basis is een LED lichtbron die een interne driver heeft. Hierdoor kun je de voedingsdraad direct in de 230 V steken. De buiten koker is van het materiaal Satijn en heeft een doorsnede vanaf Ø 40mm tot aan Ø 90mm. De doppen zijn van mat/ transparant kunststof. Het armatuur wordt opgehangen aan 2 staaldraden van Ø 1 mm of via de slobgaten vast gemonteerd aan de wand/ plafond.

Uiteraard ontvangt u de FLiRD Satijd -Basic- in de gewenste lengte en lichtkleur. Tevens ontvangt u een ophangsetje bestaande uit:

  • 2 Pluggen en 2 haakjes.
  • 2 klemmetjes om lusjes aan de staaldraden te creëren.
  • Nederlandstalige handleiding, zodat het ophangen nog gemakkelijker gaat.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraalt. De Lichtkleur wordt aangeduid in de eenheid Kelvin. U kunt uit drie lichtkleuren kiezen, namelijk:

3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.

4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

6.500K staat voor (Daglicht). Wordt veel toegepast voor in loodsen/ werkplaatsen.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Basic in 3 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

De FLiRD Satijn -Basic- 58 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 58 cm. Voor de doorsnede van de Satijn buis kunt u kiezen vanaf Ø 40 mm tot aan Ø 90 mm.

De FLiRD Satijn -Basic- 118cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 118 cm. Voor de doorsnede van de Satijn buis kunt u kiezen vanaf Ø 40 mm tot aan Ø 90 mm.

De FLiRD Satijn -Basic- 148 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 148 cm. Voor de doorsnede van de Satijn buis kunt u kiezen vanaf Ø 40 mm tot aan Ø 90 mm.

Ja, u kunt de FLiRD Satijn -Basic- armaturen met elkaar koppelen zodat u elke gewenste lengte kunt overbruggen.

De armaturen sluiten mooi tegen elkaar aan, door middel van onze koppelstukken die we hier special voor draaien.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm. Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte.

Neem even contact met ons op om de gewenste lengte van de staal-/ voedingsdraden door te geven.

De buitenmantel is een Satijn buis met een doorsnede van 40mm tot aan maximaal 90mm. De textuur van Satijn is het best te vergelijken met kalkpapier dat we gebruiken als we iets willen overtrekken. Wel transparant maar niet doorzichtig.

Natuurlijk kunnen we u ook een stukje van een dergelijke koker toesturen, neem daarvoor even contact met ons op.

Nee, nee zeker niet, dit armatuur is niet fragiel.

De wanddikte van de Satijn buis is 2 mm dik en daardoor mooi sterk, maar de LED Lichtbron straalt nog steeds een enorme lichtsterkte door.

Onder dimmen verstaan wij, de lichtsterkte van de LED lichtbron naar eigen wensen kunt regelen. Standaard kun je deze LED lichtbron niet dimmen en kun je de lamp slechts aan/ uit zetten.

Hiervoor hebben we het armatuur de FLiRD Satijn -Exellent- voor ontworpen. Het zelfde look and feel armatuur, echter de toegepaste LED lichtbron is wel dimbaar.

Het armatuur heeft een interne LED driver waardoor het armatuur direct aangesloten kan worden op de 230V.

Ja dat kan, Echter dan wordt het wel een aan/ uit schakelaar die in het snoer wordt verwerkt.

Zo kunt u de lamp individueel aan-/ uitzetten.

Nee, de lamp is niet te bedienen via Philips HUE

Ja, dat kan ook dan ontvangt u een kleine smart switch die Wifi ondersteunt. Dit blokje verwerk je dan in een lichtpunt en met je telefoon kun je dan de lamp aan/ uit zetten.

Neem daarvoor even contact met ons op als u het armatuur wilt bedienen via de Smart switch.

De eerste optie om het armatuur op te hangen is aan Ø 1mm staaldraden. Zo kunt u er voor kiezen om dit armatuur horizontaal dan wel schuin op te hangen. Resultaat minimalistische armaturen die mooi zwevend de ruimte zullen verlichten.

De tweede optie om het armatuur op te hangen aan slobgaten zodat het armatuur strak aan de wand/ plafond wordt gemonteerd.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het. Het armatuur wordt opgehangen aan de staaldraden dan wel via de slobgaten.

Ter ondersteuning hebben we een Nederlandstalige handleiding geschreven zodat u het nog eens rustig kan nalezen hoe de FLiRD Satijn -Basic- het gemakkelijkst op te hangen en te installeren is.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Satijn -Basic- van 148 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Satijn -Basic- 58 cm verbruik slechts 9 Watt, na 111 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Satijn -Basic- 118 cm verbruik slechts 18 Watt, na 55 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Satijn -Basic- 148 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur van de niet dimbare LED lichtbron is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Ja, deze LED buis lamp is te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.