Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Budget -Basic-

Uiteraard ontvangt u de FLiRD Budget -BAsic- in de gewenste lengte en lichtkleur. Tevens ontvangt u een ophangsetje bestaande uit:

  • 2 Pluggen en 2 haakjes.
  • 2 klemmetjes om lusjes aan de staaldraden te creëren.
  • Nederlandstalige handleiding, zodat het ophangen nog gemakkelijker gaat.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraal. De Lichtkleur wordt aangeduid in de Kelvin waarde. U kunt uit drie lichtkleuren kiezen, namelijk:

3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.

4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

6.500K staat voor (Daglicht). Wordt veel toegepast voor in loodsen/ werkplaatsen.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Budget in 3 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

De FLiRD Budget -Basic- 58 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 58 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en de doppen hebben een doorsnede van Ø 32 mm.

De FLiRD Budget -Basic- 118 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 118 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en de doppen hebben een doorsnede van Ø 32 mm.

De FLiRD Budget -Basic- 148 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 148 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en de doppen hebben een doorsnede van Ø 32 mm.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm. Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte.

Neem even contact met ons op om de gewenste lengte van de staal-/ voedingsdraden door te geven.

Standaard wordt de FLiRD Budget geleverd met zwart gespoten doppen. Echter wij kunnen deze doppen in elke gewenste kleur spuiten aan u de keus. Kortom, als u een andere kleur wenst neem dan even contact met ons op.

Het armatuur de FLiRD Budget -Basic- is een LED buis lamp met aan beide kanten een dop.

De LED Lichtbron bestaat over de gehele lengte uit 2 delen namelijk een aluminium deel daar ligt de LED strip in. Het tweede deel is een plastic melk cover waar het licht door heen straalt. De doppen zijn van kunststof en van het merk Martens.

Nee, nee zeker niet, dit armatuur is niet fragiel.

Ik zou haast gekscherend zeggen je kunt er mee zwaard vechten. Het ene gedeelte is plastic en het tweede gedeelte is van aluminium dus niet fragiel.

Nee, de FLiRD Budget -Basic- kunt u niet dimmen! Echter we hebben ook de uitvoering FLiRD Budget 180° die heeft het zelfde uiterlijk maar is wel in Dimuitvoering te kiezen!

Nee, dit armatuur wordt aangesloten op het lichtnet 230V.

Nee, de lamp is niet te bedienen via Philips HUE

Het armatuur wordt opgehangen aan de Ø 1mm staaldraden. Zo kunt u er voor kiezen om dit armatuur horizontaal dan wel schuin op te hangen. Resultaat minimalistische armatuur die mooi zwevend de ruimte zal verlichten.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het.

Het armatuur wordt opgehangen aan de staaldraden. De voedingsdraad wordt aangesloten op de 230V. Ter ondersteuning leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij, zodat het ophangen van het armatuur nog gemakkelijker gaat.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Budget -Basic- van 150 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Budget -Basic- 58 cm verbruik slechts 9 Watt, na 111 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Budget -Basic- 118 cm verbruik slechts 18 Watt, na 55 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Budget -Basic- 148 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur is 35.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Nee, deze LED buis lamp is niet te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.