FLiRD Budget 180°, een Ø27mm professionele LED buis armatuur met standaard doppen. Industrieel kantoor werkplek hanglamp.

 

Dit armatuur is zeer geschikt als kantoor – /werkplek verlichting. Het armatuur heeft door zijn strakke design en tevens zijn minimalisme een industriële vormgeving.

Via het lichtberekeningsprogramma Dialux kunnen we een volledig lichtplan uitwerken.

De LED lichtbron is van het merk Samsung en de LED Driver van het merk Osram oftewel Top kwaliteit. Het armatuur kunt u uitvoeren met dimfunctionaliteit van 0-10 Volt tot aan draadloos dimmen.

 

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 159,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Budget 180°, een Ø27mm professionele LED buis armatuur met standaard doppen.

Het armatuur de FLiRD Budget 180°, is een enkele LED-buislamp met een Top kwalitatieve LED Buis lamp van het merk Samsung. Deze LED buislamp realiseert een stralingshoek van slechts 180° en beide zijden zijn voorzien van standaard doppen van het merk “Martens”. Het LED buis armatuur wordt opgehangen aan Ø 1mm staaldraden. De LED driver is extern en dat kan een dim/ niet dim variant zijn aan u de keus.

 

Toepassing van de FLiRD Budget 180°.

Vroeger werden alle kantoren standaard voorzien van standaard tapijt, standaard bureau meubilair en niet te vergeten de saaie systeemplafonds met de standaard inleg TL armaturen. Dat “Standaard” tijdperk ligt ver achter ons en hebben vele bedrijven hun saaie “Standaard” kantoorpand gerenoveerd met een industriële Touch. De systeemplafonds zijn verwijdert zodat je direct de grove betonplaten met de oude leidingen en bedradingen kunt zien.

Kantoorpanden met de industriële stijl daar komen onze industriële hanglampen het beste tot hun recht.

 

Waarom de bestaande FLiRD Budget geupgrade naar de FLiRD Budget 180°.

We hadden natuurlijk al de FLiRD Budget, echter dat armatuur is niet dimbaar en het heeft een beperkte lichtsterkte. Om toch een professioneel kantoor armatuur aan te kunnen bieden hebben wij de FLiRD Budget 180° ontworpen. Dit armatuur hebben we voorzien van een Samsung LED lichtbron die een ongekend hoge lichtsterkte heeft en die tevens elke dimfunctie ondersteund.

  

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de laatste jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/ maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen dat is wel het aller leukste om te doen. Dat begint bij een idee om die vervolgens uit te tekenen en die uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtig armatuur.

 

Merknaam FLiRD®.

Onze merknaam is inderdaad geregistreerd in het merkenregister, wij zijn daar trots op!

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED Illumination by Rene Design en heeft het registratienummer: ………………

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Budget 180° hanglamp.

 • Design van de FLiRD Budget 180°.

Het armatuur bestaat uit één Ø27 mm LED-buislamp die aan beide zijden is voorzien van standaard een zwarte dop van het merk “Martens”. Die overigens in elke kleur gespoten kan worden. Het ontwerp is gebaseerd op minimalisme om zo de industriële Touch zo goed mogelijk te benaderen.

 

 • Zwevend ophangen of strak aan de wand.

De FLiRD Budget 180°, wordt voornamelijk horizontaal/ schuin opgehangen met dunne Ø1mm staaldraden. Echter je kunt er ook voor kiezen om de FLiRD Budget 180° strak aan de wand/ plafond te bevestigen via slobgaten (gat met sleufje in de satine buis) aan u de keus.

 

 • Energiezuinige LED buis hanglamp.

De LED buizen verbruiken ongelofelijk weinig elektriciteit. Rekenvoorbeeld, vroeger had je in een kantoor boven elke werkplek 1 inleg dubbel uitgevoerd TL armatuur die 100 Watt verbruikte. Nu kun je deze vervangen voor 1 LED buislamp die slecht 30 Watt verbruikt. Oftewel een besparing van 70% op het elektriciteitsverbruik plus een veel  langere levensduur van 100.000 branduren i.p.v. 8.000 branduren.

 

 • Lichtkleuren 3.000K / 4.000K en 6.500K

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Budget 180° armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest voorkomende lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld in bedrijfskantines of wel in winkels. Naast deze twee meest gekozen lichtkleuren is de FLiRD Budget 180° ook leverbaar in daglichtkleur oftewel 6.500K aan u de keus.

  

 • Elke FLiRD Budget 180° wordt aangesloten op een externe LED driver.

Elke FLiRD Budget 180° wordt aangesloten op een externe LED Driver. Afhankelijk van hoe u het armatuur wenst te bedienen “dim/ niet dim” wordt daarvoor een bijpassende LED driver op aangesloten. De LED Driver zal ongeveer de afmetingen hebben van circa 25/ 4/ 3 cm, natuurlijk afhankelijk van hoe u het armatuur wenst te bedienen.

 

 • Vier verschillende LED Drivers.

Afhankelijk van welke DIM optie u kiest, ontvangt u daarbij de bijpassende LED Driver. Bij deze de omschrijving van de vier verschillende LED Drivers.

 

De eerste,            De FLiRD Budget 180°, niet dimbaar.

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die slechts aan/ uit kan. Via dipswiches kun je wel enigszins de lichtsterke instellen!

Via een schakelaar aan de wand kunt u het armatuur aan/ uit te zetten.

 

De tweede,            De FLiRD Budget 180°, 1-10Volt dimbaar

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die de functie van 1 – 10V ondersteund.

Via een dimmer aan de wand kunt u de lichtsterke van 10% tot aan 100% instellen!

 

De derde,            De FLiRD Budget 180°, Dali dimmer

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die de functie van Dali ondersteund.

Via een dimmer aan de wand kunt u de lichtsterke van 10% tot aan 100% instellen!

 

De vierde,            De FLiRD Budget 180°, Dali draadloos

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die de functie van Dali draadloos ondersteund.

Via je IPhone of via een Touch Push button aan de wand kunt u de lichtsterke van 0% tot aan 100% instellen!

 

 • LED buis van het merk Samsung.

Voor de FLiRD Budget 180° hebben we gekozen voor de professionele LED buis van het merk Samsung. De redenen waarom we voor deze LED buis lamp hebben gekozen waren product gerelateerd en worden hieronder verder uitgewerkt. 

 

 • Reden 1        Extreem laag Flicker percentage, slechts 2,5%

Je ziet het niet met het blote oog, maar het is wel degelijk aanwezig het knipperen van de lichtbron en dat wordt uitgedrukt in Flicker. Elke LED lichtbron heeft een Flicker percentage echter hoe hoog dat percentage is dat wordt nooit vermeld!!!

Concreet je hebt twee Flicker percentage niveaus en wel de volgende:

 1. Een Flicker-waarde hoger dan 35% wordt als irritant ervaren.
 2. Het Flicker onder de 35% wordt het mogelijk niet als hinderlijk ervaren maar heeft dit wel invloed op het menselijk brein.

De LED Lichtbron van Samsung heeft slechts een extreem Flicker percentage van 2,5%.

 

 • Reden 2       Kleurweergave oftewel de CRI / Ra index

CRI / Ra (Coloring Rendering Index / Rationale) is een index die weergeeft hoe goed een lichtbron in staat is natuurgetrouw de kleuren van verlichte objecten weer te geven. Een hoge waarde staat voor een natuurlijke kleurweergave op een schaal van 1-100.

Voor kantoren volstaat een CRI waarde van >80, dat is tevens de standaard in de markt.

Echter de kleurweergave van de toegepaste LED lichtbron van Samsung realiseert een CRI tussen de 90 – 100. Uitstekend, natuurgetrouwe kleurweergave.

 

 • Reden 3       Levensduur

Deze LED Buislampen van het merk Samsung zijn ontwikkeld voor de industriële omgevingen.

Wij, De Lampen Specialisten hebben ook al vele jaren ongelofelijk veel fabrieken voorzien van deze LED buislampen en nooit geen problemen.

Kortom, deze LED lichtbronnen hebben een levensduur van 100.000 uren en dat is echt uitzonderlijk!

 

 • Reden 4      Marge in lichtkleur verschil

SDCM staat voor “Standard Deviation of Color Matching” Het model illustreert de afwijking in kleurkwaliteit/-temperatuur. Voor verlichtingsproducten wordt een schaal van 1 tot en met 7 gehanteerd en moet in de EU verplicht worden weergegeven. Wanneer de SDCM tussen de 0 en de 3 ligt, zal kleurverschil niet worden opgemerkt. Vanaf SDCM 4 is er voor het blote oog kleurverschil te zien.

De LED lichtbron van Samsung heeft een SDCM van maximaal 3. Dit betekent dat u geen kleurverschil zult waarnemen.

 

 • Zeer simpele installatie.

De installatie is zeer simpel en snel uit te voeren, ter ondersteuning leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij. Feitelijk zijn het 2 stappen, de eerste stap gaat over het ophangen van het armatuur. De tweede stap gaat over het aansluiten van het armatuur aan de LED Driver. De gehele installatie zal nog geen 5 minuten in beslag nemen.

 

FLiRD Budget 180° wordt als een compleet armatuur geleverd.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning te voorzien van deze industriële LED buis hanglamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • FLiRD Budget 180° hanglamp in de gewenste lengte en lichtkleur met standaard zwarte doppen van het merk “Martens”.
 • Een LED driver afhankelijk voor welke bediening u kiest.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Voor montage aan het plafond, schroefoogjes met bijbehorende pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Budget 180° te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • Extra lange staal- / voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.
 • Dim functionaliteit.

 

Levering.

Direct nadat u het armatuur hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Video filmpjes

FLiRD Budget, dat is feitelijk onze eerste ontworpen Zwevende LED TL buis

Om de productfoto’s te ondersteunen hebben we een tweetal video’s opgenomen.

In de eerste video laat ik het gehele armatuur zien.
In de tweede video zoom ik in op de details van de lamp, zie de standaard doppen van Martens beton.

Veel kijk plezier.