FLiRD Opaal, een opalen (witte) LED buis hanglamp (horizontaal/ verticaal) stralingshoek 360°.

 • Verticaal/ horizontaal ophangen aan u de keuze.
 • Laten zweven via staaldraden of directe montage via slobgaten.
 • Dim uitvoering is mogelijk aan u de keuze.
 • Geschikt als decoratieve – en als werkplekverlichting.

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 169,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Opaal, een opalen (witte) LED buis hanglamp (horizontaal/ verticaal) stralingshoek 360°.

In opdracht van één van onze opdrachtgevers hebben wij deze FLiRD Opaal hanglamp ontworpen. Deze hanglamp vonden wij zo mooi, dat wij besloten om deze hanglamp op te nemen in ons productassortiment. De FLiRD Opaal armatuur, is één Ø 40 mm opalen buis met aan de binnenkant van de buiswand een LED lichtbron gemonteerd. De hele buis en de doppen worden mooi verlicht.

 

Toepassing.

Door de unieke combinatie van de opaal buis en de lichtbron wordt de hele buis verlicht inclusief de doppen. Hierdoor is het mogelijk om deze armaturen verticaal of horizontaal op te hangen. Voor indirecte verlichting zoals bijvoorbeeld in gangen wordt er veelal gekozen om deze armaturen verticaal vast aan de wand te monteren. Zodra deze armaturen boven werkplekken worden opgehangen, worden ze veelal horizontaal/ schuin aan  Ø1 mm staaldraden opgehangen.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor onze FLiRD Opaal buis hanglamp.

Wij vragen altijd aan onze opdrachtgevers waarom kiezen jullie voor dit armatuur? Vele opdrachtgevers kiezen voor dit armatuur omdat het hele armatuur inclusief de doppen verlicht worden. Hierdoor is het mogelijk om de FLiRD Opaal armaturen op 2 manieren op te hangen. Zo kun je het armatuur ophangen aan Ø1 mm staaldraden zo lijkt het net of de armaturen door de ruimte zweven. Maar je kunt er ook voor kiezen om de FLiRD Opaal armaturen strak aan de wand te monteren (via slobgaten).

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de afgelopen jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen is dat het allerleukste om te doen. Dat begint bij een idee om vervolgens uit te tekenen en uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtige armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Opaal armaturen.

 • Design van de FLiRD Opaal.

Het armatuur de FLiRD Opaal, is een Ø 40 mm opalen (witte) kunststof buis. In deze buis is aan de binnenwand een LED lichtbron gemonteerd. De beide einddoppen zijn ook gemaakt van wit kunststof waar licht doorheen straalt.

 

 • Stralingshoek van haast 360°.

Door de combinatie van de opaalbuis en het feit dat de LED-lichtbron aan de binnenkant van de opaalbuis is gemonteerd, realiseren wij een stralingshoek van haast 360°, waardoor de hele opaalbuis rondom wordt verlicht en zelfs de doppen stralen licht uit, dat is zo mooi !

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Opaal armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest toegepaste lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin (warm wit) wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine van wel in winkels.

Naast de standaard lichtkleuren 3.000K (warm wit) en 4.000K (koel wit) bieden wij ook alle kleuren van de regenboog aan, namelijk RGB.

 

 • Voeding/adapter.

De toegepaste LED-lichtbron in de opalenbuis wordt gevoed door een 24Volt-adapter. De ene kant van de adapter steek je rechtstreeks in de 230Volt en de andere kant aan de LED-lichtbron.

 

 • Het dimmen kan via een afstandsbediening of zelfs via uw eigen telefoon.

De FLiRD Opaal kun je standaard alleen aan/ uit zetten. Echter door het armatuur te voorzien van een juiste LED driver kun je de lichtsterkte/ lichtkleur van het armatuur regelen. Wil je de FLiRD Opaal armatuur niet bedienen via een afstandsbediening maar via je mobiele telefoon dan is dat ook zeker mogelijk en wel via de Philips HUE app. Via deze app kun je alle aangesloten armaturen mee bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de lichtsterkte/ lichtkleur handmatig wijzigen of wel via een voor geprogrammeerd programma zo creëer je je eigen slimme verlichting.

 

 • Welke LED driver u ontvangt hangt af van uw wensen.

Standaard kunt u het armatuur enkel en alleen aan/uit zetten en daar heeft u geen LED Driver voor nodig!

Kies ervoor dat de armatuur kan worden gedimd via een bijgeleverde afstandsbediening en ontvang een LED-driver die deze functie ondersteunt.

Kiest u er echter voor om het armatuur via uw mobiele telefoon te bedienen en volledige lichtprogramma’s te maken dan kunt u kiezen voor een PHILPS HUE bediening. Hieronder volgt een LED-driver die door de zigbee prototool wordt ondersteund.

 

 • LED Lichtbron.

De toegepaste LED lichtbron met de lichtkleuren 3.000K of 4.000K hebben maar liefst heeft 420 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 1.778 lm per meter. Kies je voor de RGB vatriant dan heeft de LED lichtbron 120 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 919 lm per meter.

 

 • Ophangen aan staaldraden of via slobgaten.

De meeste opdrachtgevers kiezen ervoor om de opaal buislampen op te hangen aan Ø 1 mm staaldraden. Zo kun je deze armaturen verticaal dan wel schuin/ horizontaal ophangen. Mocht u echter ervoor kiezen om de FLiRD Opaal direct aan de wand of het plafond te monteren dan kunt u ervoor kiezen om het armatuur te bestellen met slobgaten (gat met sleufje in de dop).

 

 • Wat is een Slobgat?

Een slobgat is een combinatie van een sleufje met een gat van Ø 6 mm. Ongeveer 5 cm van beide uiteinden worden de slobgaten in de opaalbuis gemaakt. Het slobgat wordt over de schroefkop gestoken, zodat de schroefkop in het sleufje komt en de opaalbuis blijft hangen.

 

 • De LED buislampen kun je zowel horizontaal als verticaal ophangen.

Door de stralingshoek van 360° is het mogelijk om de opaal LED buislampen horizontaal dan wel verticaal op te hangen. Veelal worden de Opaal LED-buislampen horizontaal/ schuin opgehangen boven bureaus of in gangen en dan kris kras door elkaar heen om zo een speels effect te creëren. Natuurlijk in ruimtes met hoge plafonds is het super gaaf om deze armaturen verticaal op te hangen.

 

 • Diffuus licht.

Voor kantoorverlichting is het noodzakelijk om voldoende licht op je werkplek te hebben, maar het is zeer onprettig als je verblind wordt door te felle lampen. Onze FLiRD Opaal armaturen zijn inderdaad, LED lichtbronnen verwerkt in Ø40 mm opaal buizen. Door het opaal wordt de straling gebroken en ontstaat er diffuus licht. Niets is vervelender dan dat je verblinding wordt door je eigen lichtbron, bij onze FLiRD Opaal is verblinding onmogelijk! Het kunststof materiaal Opaal wordt veel gebruikt in reclameborden. De insteek van een reclamebord is dat je naar het reclamebord kijkt en leest wat er op staat i.p.v. dat je verblind bent!

 

 • Energiezuinige armatuur.

De LED lichtbron van dit armatuur is zeer energiezuinig te noemen. Zo verbruikt een opaal buis met een lengte van 1 meter slechts 24 Watt. Vroeger verbruikte 1 saaie inleg TL armatuur al 100 Watt. Dus 24 Watt voor een blikvanger van een armatuur als de FLiRD Opaal is het een extreem laag elektriciteitsverbruik.

 

De FLiRD Opaal is een complete LED Design armatuur.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning/ winkel te voorzien van deze horizontale/verticale hanglamp. Dan ontvangt u een complete armatuur, bestaande uit:

 • De FLiRD Opaal in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • 1 * 24Volt adapter.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Voor montage aan het plafond, schroefoogjes en bij passende pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het maken van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het nog opgehangen.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basismodel van de FLiRD Opaal te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • Ophangen via slobgaten i.p.v. Ø 1mm staaldraden.
 • 1 * LED Driver afhankelijk van de gewenste bediening die u wenst.
 • RGB, alle lichtkleuren van de regenboog.
 • Extra lange staal- / voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.

 

Levering.

Direct nadat u de armatuur heeft besteld, worden de onderdelen besteld en de armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verzonden via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Projecten

Verlichtingsproject Mikrocentrum Veldhoven