Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Opaal

Uiteraard ontvangt u de FLiRD Opaal in de gewenste lengte en lichtkleur. Tevens ontvangt u een ophangsetje bestaande uit:

  • Pluggen en haakjes.
  • Klemmetjes om de lusjes aan de staaldraden te creëren.
  • Nederlandstalige handleiding, zodat het ophangen nog gemakkelijker gaat.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraalt. De Lichtkleur wordt aangeduid in de eenheid Kelvin. U kunt uit twee lichtkleuren kiezen, namelijk:

  1. 000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.
  2. 000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Opaal in 4 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

 

De FLiRD Opaal 65,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 65 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 40 mm en de

doppen hebben een doorsnede van Ø 40 mm.

 

De FLiRD Opaal 95,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 95 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 40 mm en de

doppen hebben een doorsnede van Ø 40 mm.

 

De FLiRD Opaal 126,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 126 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 40 mm en de

doppen hebben een doorsnede van Ø 40 mm.

 

De FLiRD Opaal 156,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 156 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 40 mm en de

doppen hebben een doorsnede van Ø 40 mm.

Standaard wordt de FLiRD Opaal geleverd met zwart gespoten uiteindes. Echter wij kunnen deze uit eindes in elke gewenste kleur spuiten aan u de keus. Kortom, als u een andere kleur wenst neem dan even contact met ons op.

De FLiRD Opaal, is zoals u waarschijnlijk al verwacht gemaakt van het materiaal Polycarbonaat, in de uitvoering van Opaal (melkwit).  Het is een hard en nagenoeg onbreekbaar kunststof dat in tegenstelling tot andere kunststoffen goed bestand is tegen hoge temperaturen.

Nee, nee zeker niet, dit armatuur is niet fragile.

Zoals ik hierboven reeds heb omschreven is het gemaakt van polycarbonaat super sterk en goed bestand tegen hogere temperaturen.

Nee, standaard is dit armatuur niet dimbaar. Echter wij maken alle armaturen zelf, zoals u dit een mooi armatuur vind en u wilt de lichtsterkte kunnen dimmen, neem even contact met ons op als u daar interesse in heeft.

Nee, dat zou kunnen. Neem hiervoor even contact met ons op..

Ja, hiervoor dienen we de LED lichtbron wel aan te passen, maar ja dan zou je dit armatuur ook volledig kunnen bedienen via Philips HUE

Doordat dit armatuur een haast 360° stralingshoek heeft, kun je dit armatuur verticaal ophangen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het armatuur horizontaal dan wel schuin op te hangen.

De FLiRD opaal kunt u op twee manieren ophangen. Zo kunt u ervoor kiezen om de FLiRD Opaal aan Ø 1mm staaldraden op te hangen. Resultaat minimalistische armaturen die mooi zwevend de ruimte zullen verlichten. Echter wij kunnen de armaturen ook voorzien van slobgaten, zo kunt u de armaturen direct aan de wand/ plafond te hangen.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het. Kiest u om de armaturen op te hangen via staaldraden dan hoeft u alleen de staaldraden op maat te knippen, lusje creëren aan de staaldraad en u kunt het ophangen aan een haakje in het plafond.

 

Kiest u ervoor om de armaturen direct aan de wand/ plafond te bevestigen dan hoeft u alleen maar de koppen van de bevestigde schroeven in de sleuven van de armatuur te laten glijden.

Ter ondersteuning hebben we wel een Nederlandstalige handleiding geschreven zodat u het nog eens rustig kan nalezen hoe de FLiRD Opaal gemakkelijk op te hangen en te installeren is.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Opaal van 150 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek. Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

 

FLiRD Opaal 65 cm verbruik slechts 9 Watt, na 111 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Opaal 95 cm verbruik slechts 12 Watt, na 83 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

 

FLiRD Opaal 126 cm verbruik slechts 18 Watt, na 55 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Opaal 156 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur van de niet dimbare LED lichtbron is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Kiest u voor de dimbare uitvoering dan is de verwacht levensduur 100.000 uur en de garantie is 3 jaar.

Nee, deze LED buis lamp is niet te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.