Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Transparant -Basic 360°-

De buiten koker is van het materiaal polycarbonaat en dan in de uitvoering transparant. De transparante koker heeft een doorsnede van Ø 50mm. De LED lichtbron heeft een interne driver die verwerkt is in de LED buis lamp. Hierdoor kun je de voedingsdraad direct in de 230 V steken. De doppen zijn van transparant kunststof. Het armatuur wordt opgehangen aan 2 staaldraden van Ø 1 mm.

 • Uiteraard de FLiRD Transparant -Basic 360°- de Ø 50mm transparante buis hanglamp met de LED Lichtbron.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Als het armatuur zwevend wordt opgehangen.
   • Schroefoogjes met bijbehorende pluggen en Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
  • Als het armatuur strak aan de wand wordt opgehangen.
   • Enkel en alleen pluggen en schroeven.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraalt. De Lichtkleur wordt aangeduid in de eenheid Kelvin. U kunt uit twee lichtkleuren kiezen, namelijk3

3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.

4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Retroin 4 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

De FLiRD Transparant -Basic 360°- 65 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 65 cm. De doorsnede van de transparante buis is Ø 50 mm.

De FLiRD Transparant -Basic 360°- 95 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 95 cm. De doorsnede van de transparante buis is Ø 50 mm.

De FLiRD Transparant -Basic 360°- 126 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 126 cm. De doorsnede van de transparante buis is Ø 50 mm.

De FLiRD Transparant -Basic 360°- 156 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 156 cm. De doorsnede van de transparante buis is Ø 50 mm.

Ja, u kunt de FLiRD Retro armaturen met elkaar koppelen zodat u elke gewenste lengte kunt overbruggen.

De armaturen sluiten mooi tegen elkaar aan, door middel van onze koppelstukken die we hier special voor draaien.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm. Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte. 

De koker is gemaakt van polycarbonaat in de uitvoering van transparant, met een doorsnede van 50mm. Natuurlijk kunnen we u ook een stukje van een dergelijke buis toesturen, neem daarvoor even contact met ons op.

Nee, dit armatuur is niet fragiel. De koker is van polycarbonaat en heeft een wanddikte van 2mm. Dus fragiel is het armatuur niet. Echter het is een transparante Ø50 mm koker die wel gevoelig is voor krassen dus je dient wel op te letten bij het uitpakken en het oppakken van deze armaturen.

Nee, dit armatuur ondersteund geen dimfunctie.

Hiervoor hebben we het armatuur de FLiRD Transparant-Excellent 180°- voor ontworpen.

De FLiRD Transparant-Basic 360°- heeft een interne driver die u niet ziet. Hierdoor kunt u de aangesloten netsnoer direct in de 230 V aansluiten.

Ja dat kan, echter dan wordt het wel een aan/ uit schakelaar die in het snoer wordt verwerkt.

Zo kunt u de lamp individueel aan-/ uitzetten.

Ja, dat kan ook dan ontvangt u een kleine smart switch die Wifi ondersteunt. Dit blokje verwerk je dan in een lichtpunt en met je telefoon kun je dan de lampen aan/ uit zetten. Neem daarvoor even contact met ons op als u het armatuur wilt bedienen via de Smart switch.

De FLiRD Transparant -Basic 360°-, wordt voornamelijk horizontaal/ schuin beweegbaar aan dunne Ø1mm staaldraden. U kunt er echter ook kiezen om de FLiRD Transparant -Basic- strak aan de wand/plafond te bevestigen (via slobgaten) aan uw keuze.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het. Het armatuur wordt opgehangen aan de staaldraden. Ter ondersteuning hebben we een Nederlandstalige handleiding geschreven zodat u het nog eens rustig kunt nalezen hoe de FLiRD Transparant -Basic- het gemakkelijkst op te hangen en te installeren is.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Transparant -Basic 360°- van 148 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Transparant -Basic 360°- 65 cm verbruik slechts 9 Watt, na 111 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Transparant -Basic 360°- 95 cm verbruik slechts 12 Watt, na 83 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Transparant -Basic 360°- 126 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Transparant -Basic 360°- 158 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur van de LED lichtbron is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Nee, deze LED buis lamp is niet te vervangen. Daarvoor dient u het armatuur retour sturen en vervangen wij de LED lichtbron.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.