Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Play -Basic 360°-

 • FLiRD Play -Basic 360°-,  armatuur in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Als het armatuur zwevend wordt opgehangen.
   • Schroefoogjes met bijbehorende pluggen en Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
  • Als het armatuur strak aan de wand wordt opgehangen.
   • Enkel en alleen pluggen en schroeven.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraal. De Lichtkleur wordt aangeduid in de Kelvin waarde. U kunt uit drie lichtkleuren kiezen, namelijk:

 • 3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.
 • 4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

Het armatuur de FLiRD Play -Basic 360°- bieden we in 4 verschillende lengte maten aan namelijk:

De FLiRD Play -Basic 360°- 70 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 70 cm. De zwarte pijpjes inclusief de doppen hebben elk een lente van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 52 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de pijpjes Ø 32 mm.

De FLiRD Play -Basic 360°- 100 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 100 cm. De zwarte pijpjes inclusief de doppen hebben elk een lente van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 82 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de pijpjes Ø 32 mm.

De FLiRD Play -Basic 360°- 131 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 131 cm. De zwarte pijpjes inclusief de doppen hebben elk een lente van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 113 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de pijpjes Ø 32 mm.

De FLiRD Play -Basic 360°- 161 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 161 cm. De zwarte pijpjes inclusief de doppen hebben elk een lente van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 143 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de pijpjes Ø 32 mm.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm.

Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte. 

Standaard wordt de FLiRD Play -Basic 360°- geleverd met zwart gespoten pijpjes incl. doppen.

Echter wij kunnen deze pijpjes en doppen in elke gewenste kleur spuiten aan u de keus. Kortom, als u een andere kleur wenst neem dan even contact met ons op.

De LED Lichtbron is van glas, dat geeft een zeer mooie chique uitstraling. De pijpjes en de dopoen zijn van kunststof.

De LED buis lamp is van glas, zodat je een zeer chique uitstraling genereerd. Zoals we allemaal weten kan glas breken dus bij het uitpakken en ophangen is voorzichtigheid gewenst. Echter als de lamp eenmaal hangt is er geen enkele reden om bang te zijn dat het armatuur kan breken.

De 9 cm lange Ø32 mm gespoten pijpjes en dopjes zijn voorzien van een vernis laag ter voorkoming dat er gemakkelijk krassen op kunnen komen. Echter voorzichtigheid is gewenst.

Nee, de FLiRD Play -Basic 360°- kunt u niet dimmen!

De FLiRD Play -Basic 360°- kunnen wij voorzien van een schakelaar in de dop zodat je het armatuur aan/ uit kan zetten.

Nee, de lamp is niet te bedienen via Philips HUE

De meest voorkomende manier is dat het armatuur aan een Ø 1mm staaldraden wordt opgehangen. Zo hangen de armatuur horizontaal/ verticaal mooi zwevend in de ruimte.

Echter de tweede optie is om het armatuur direct aan de wand te monteren. Daarvoor wordt het armatuur voorzien van slobgaten. Dat zijn gaten met een sleufje waar het schroefje van de wand mooi in kan glijden.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het. Het armatuur wordt opgehangen aan de staaldraden of wel direct aan de wand. De voedingsdraad wordt aangesloten op de 230V. Ter ondersteuning hebben we wel een Nederlandstalige handleiding geschreven zodat u het nog eens rustig kan nalezen hoe de FLiRD Play -Basic 360°- gemakkelijk op te hangen en te installeren is.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Play -Basic 360°- van 150 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Play -Basic 360°- 70 cm verbruik slechts 9 Watt, na 111 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Play -Basic 360°- 100 cm verbruik slechts 12 Watt, na 83 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Play -Basic 360°- 131 cm verbruik slechts 18 Watt, na 55 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Play -Basic 360°- 161 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Nee, de LED buis lamp is niet te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.