Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Play RVS -Basic 360°-

Uiteraard ontvangt u de FLiRD Play RVS -Basic 360°- in de gewenste lengte en lichtkleur. Tevens ontvangt u een ophangsetje bestaande uit:

  • 2 Pluggen en 2 haakjes.
  • 2 klemmetjes om lusjes aan de staaldraden te creëren.
  • Nederlandstalige handleiding, zodat het ophangen nog gemakkelijker gaat.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraal. De Lichtkleur wordt aangeduid in de Kelvin waarde. U kunt uit drie lichtkleuren kiezen, namelijk:

3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.

4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Play RVS -Basic 360° in 4 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

De FLiRD Play RVS -Basic 360°- lengte 69 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 69 cm. De RVS pijpjes inclusief de RVS doppen hebben elk een lengte van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 52 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de RVS pijpjes Ø 32 mm.

De FLiRD Play RVS -Basic 360°- lengte 100 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 100 cm. De RVS pijpjes inclusief de RVS doppen hebben elk een lengte van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 82 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de RVS pijpjes Ø 32 mm.

De FLiRD Play RVS -Basic 360°- lengte 131 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 131 cm. De RVS pijpjes inclusief de doppen hebben elk een lengte van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 113 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de RVS pijpjes Ø 32 mm.

De FLiRD Play RVS -Basic 360°- lengte 161 cm,

Totale lengte van het armatuur bedraagt 161 cm. De RVS pijpjes inclusief de doppen hebben elk een lengte van 9 cm. De LED Lichtbron heeft zelf een lengte van 143 cm.

De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en van de RVS pijpjes Ø 32 mm.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm. Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte.

Neem even contact met ons op om de gewenste lengte van de staal-/ voedingsdraden door te geven.

Natuurlijk bieden wij ook in de RVS doppen een ruim assortiment. Zo bieden we RVS doppen met een bolle kop en RVS doppen met een platte kant, aan u de keuze.

De FLiRD Play RVS -Basic 360°- is voorzien van 2 RVS pijpjes inclusief RVS doppen deze hebben beide een lengte van circa 9 cm. De LED Lichtbron is van glas, dat geeft een zeer mooie chique uitstraling.

De LED buis lamp is van glas, zodat je een zeer chique uitstraling genereerd. Zoals we allemaal weten kan glas breken dus bij het uitpakken en ophangen is voorzichtigheid gewenst. Echter als de lamp eenmaal hangt is er geen enkele reden om bang te zijn dat het armatuur kan breken.

De 9 cm lange Ø32 mm RVS pijpjes en RVS dopjes daar kan niets mee gebeuren die zijn robuust!

Nee, de FLiRD Play RVS -Basic 360° kunt u niet dimmen!

Het armatuur kan in de basis alleen maar via de wandschakelaar aan/ uit gezet worden. Dit is natuurlijk ook in de meeste situaties prima. Alle hanglampen worden met een lichtschakelaar bediend. Echter als je de lamp boven een bureau hangt en deze alleen aan wilt doen als je ook daadwerkelijk aan het bureau gaat werken dan is het noodzakelijk dat het armatuur individueel kunt bedienen.

De FLiRD Play RVS -Basic 360° kunnen wij voorzien van een schakelaartje aan het snoer zodat je het armatuur aan/ uit kunt zetten.

Nee, de lamp is niet te bedienen via Philips HUE

De enige manier om het armatuur op te hangen is aan Ø 1mm staaldraden. Zo kunt u er voor kiezen om dit armatuur horizontaal dan wel schuin op te hangen. Resultaat minimalistische armaturen die mooi zwevend de ruimte zullen verlichten.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het. Het armatuur wordt opgehangen aan de staaldraden of wel direct aan de wand. De voedingsdraad wordt aangesloten op de 230V. Ter ondersteuning hebben we wel een Nederlandstalige handleiding geschreven zodat u het nog eens rustig kan nalezen hoe de FLiRD Play RVS -Basic 360° gemakkelijk op te hangen en te installeren is.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Play RVS -Basic 360° van 161 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Play RVS -Basic 360° lengte van 69 cm verbruik slechts 9 Watt, na 111 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Play RVS -Basic 360° lengte van 100 cm verbruik slechts 12 Watt, na 83 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Play RVS -Basic 360° lengte van 131 cm verbruik slechts 18 Watt, na 55 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Play RVS -Basic 360° lengte van 161 cm verbruik slechts 24 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Ja, de LED buis lamp is wel te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.