Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Budget -Excellent-

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning te voorzien van deze industriële LED buis hanglamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • FLiRD Budget -Excellent- hanglamp in de gewenste lengte en lichtkleur met standaard zwarte doppen van het merk “Martens”.
 • Een LED driver afhankelijk voor welke bediening u kiest.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Voor montage aan het plafond, schroefoogjes met bijbehorende pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraal. De Lichtkleur wordt aangeduid in de Kelvin waarde. U kunt uit drie lichtkleuren kiezen, namelijk:

3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.

4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

6.500K staat voor (Daglicht). Wordt veel toegepast voor in loodsen/ werkplaatsen.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Budget -Excellent- in 3 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

De FLiRD Budget -Excellent- 58 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 58 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en de doppen hebben een doorsnede van Ø 32 mm.

De FLiRD Budget -Excellent- 118 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 118 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en de doppen hebben een doorsnede van Ø 32 mm.

De FLiRD Budget -Excellent- 148 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 148 cm. De doorsnede van de LED buis lamp is Ø 27 mm en de doppen hebben een doorsnede van Ø 32 mm.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm. Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte.

Neem even contact met ons op om de gewenste lengte van de staal-/ voedingsdraden door te geven.

Standaard wordt de FLiRD Budget -Excellent- geleverd met zwart gespoten doppen. Echter wij kunnen deze doppen in elke gewenste kleur spuiten aan u de keus. Kortom, als u een andere kleur wenst neem dan even contact met ons op.

Het armatuur de FLiRD Budget -Excellent- is een LED buis lamp met aan beide kanten een dop.

De LED Lichtbron bestaat over de gehele lengte uit 2 delen namelijk een aluminium deel daar ligt de LED strip in. Het tweede deel is een plastic melk cover waar het licht door heen straalt. De doppen zijn van kunststof en van het merk Martens.

Nee, nee zeker niet, dit armatuur is niet fragiel.

Ik zou haast gekscherend zeggen je kunt er mee zwaard vechten. Het ene gedeelte is plastic en het tweede gedeelte is van aluminium dus niet fragiel.

Elke FLiRD Budget -Excellent- wordt aangesloten op een externe LED Driver. Afhankelijk van hoe u het armatuur wenst te bedienen “dim/ niet dim” wordt daarvoor een bijpassende LED driver op aangesloten. De LED Driver zal ongeveer de afmetingen hebben van circa 25/ 4/ 3 cm, natuurlijk afhankelijk van hoe u het armatuur wenst te bedienen.

 • Drie verschillende LED Drivers.

Afhankelijk van welke DIM optie u kiest, ontvangt u daarbij de bijpassende LED Driver. Bij deze de omschrijving van de vier verschillende LED Drivers.

De eerste,            Niet dimbaar.

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die slechts aan/ uit kan. Via dipswiches kun je wel enigszins de lichtsterke instellen!

Via een schakelaar aan de wand kunt u het armatuur aan/ uit te zetten.

 

De tweede,            1-10Volt dimbaar

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die de functie van 1 – 10V ondersteund.

Via een dimmer aan de wand kunt u de lichtsterke van 10% tot aan 100% instellen!

 

De derde,            De FLiRD Budget 180°, Dali draadloos

Dit armatuur wordt aangesloten op een Osram LED Driver die de functie van Dali draadloos ondersteund.

Via je IPhone of via een Touch Push button aan de wand kunt u de lichtsterke van 0% tot aan 100% instellen!

Het armatuur wordt opgehangen aan de Ø 1mm staaldraden. Zo kunt u er voor kiezen om dit armatuur horizontaal dan wel schuin op te hangen. Resultaat minimalistische armatuur die mooi zwevend de ruimte zal verlichten.

Ja zeker het ophangen van de LED buislamp is heel gemakkelijk, iedereen kan het.

Het armatuur wordt opgehangen aan de staaldraden. De voedingsdraad wordt aangesloten op de bijgeleverde LED driver. Ter ondersteuning leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij, zodat het ophangen van het armatuur nog gemakkelijker gaat.

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Budget -Excellent- van 150 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Budget -Excellent- 58 cm verbruik slechts 17 Watt, na 55 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Budget -Excellent- 118 cm verbruik slechts 34 Watt, na 27 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Budget -Excellent- 148 cm verbruik slechts 41 Watt, na 21 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Extreem laag Flicker percentage, slechts 2,5%

Je ziet het niet met het blote oog, maar het is wel degelijk aanwezig het knipperen van de lichtbron en dat wordt uitgedrukt in Flicker. Elke LED lichtbron heeft een Flicker percentage echter hoe hoog dat percentage is dat wordt nooit vermeld!!!

Concreet je hebt twee Flicker percentage niveaus en wel de volgende:

 1. Een Flicker-waarde hoger dan 35% wordt als irritant ervaren.
 2. Het Flicker onder de 35% wordt het mogelijk niet als hinderlijk ervaren maar heeft dit wel invloed op het menselijk brein.

De LED Lichtbron van Samsung heeft slechts een extreem Flicker percentage van 2,5%.

Levensduur

Deze LED Buislampen van het merk Samsung zijn ontwikkeld voor de industriële omgevingen.

Wij, De Lampen Specialisten hebben ook al vele jaren ongelofelijk veel fabrieken voorzien van deze LED buislampen en nooit geen problemen.

Kortom, deze LED lichtbronnen hebben een levensduur van 100.000 uren en dat is echt uitzonderlijk!

Nee, deze LED buis lamp is niet te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.