FLiRD Opaal Kroonluchter, 5 opaal LED buizen die onder een hoek van 30° schuin hellend naar buiten staan.

Moderne kroonluchter met als centraal bevestigingspunt een kroon gemaakt van één Ø 80 mm koperen buis. Deze centrale punt is voorzien van 5 maal Ø 12mm armen. In de armen worden de 5 opaal buizen ingestoken. Het arm heeftatuur aan de bovenzijde een doorsnede van circa 100 cm. Het armatuur wordt draadloos op elke locatie in Nederland opgenomen.

 

Klik hier voor de FAQ

Vanaf 1.000,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Opaal Kroonluchter, 5 opaal LED buizen die onder een hoek van 30° hellend naar buiten staan.

De Lampen Specialisten heeft onlangs een nieuw LED armatuur ontworpen en wel de FLiRD Opaal kroonluchter. Een zeer passende productnaam gezien het armatuur is opgebouwd uit opaal buizen in de vorm van een kroon. De onderkant van het armatuur bestaat uit 1 centraal punt met 5 schuine (onder een hoek van 30°) opstaande buisjes waarin de 5 opaal buizen in zijn gestoken. Het armatuur heeft aan de bovenkant een spanwijdte van maar liefst 1 meter.

 

Toepassing.

Wij, De Lampen Specialisten hebben een jaar geleden een schets van dit armatuur ontvangen met de vraag kunnen jullie dit armatuur ontwerpen en maken? Natuurlijk kunnen wij dat, vervolgens hebben wij al vele winkels en kantoren mogen voorzien van dit armatuur. Voor de winkel van Purewhite te Diemen hebben we zelfs drie opaal kroonluchters met een lengte van 1 meter gemaakt. Dit armatuur is bij uitstek geschikt voor kantoorverlichting, denk dan aan een entreehal met hoge plafonds.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor onze FLiRD Opaal Kroonluchter.

Nadat we de eerste demo-armatuur hadden gepresenteerd op onze website, hebben we al vele opdrachtgevers mogen voorzien van dit armatuur! Wij vragen altijd aan onze opdrachtgevers waarom kiezen jullie voor dit armatuur? De meest gehoorde reden is het ontwerp van het armatuur, dat is voor ons natuurlijk het grootste compliment. Ook het feit dat dit armatuur dimbaar is en in RGB leverbaar is, zijn ook zeker redenen waarom opdrachtgevers dit armatuur kiezen.

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de afgelopen jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen is dat het allerleukste om te doen. Dat begint bij een idee om vervolgens uit te tekenen en uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtige armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Opaal Kroonluchter.

 • Design van de FLiRD Opaal Kroonluchter.

In totaal telt dit armatuur 5 opalen (witte) buislampen. De opaal buizen hebben een doorsnede van Ø 40 mm. De opaalbuizen worden inclusief de doppen standaard zwart gespoten. In deze opaal buizen worden de LED lichtbronnen gemonteerd.

  

 • Het centrale hart bestaat uit de 5 armen.

Het centrale hart is gemaakt van een koperen Ø 80 mm buis met een lengte van 8 cm. De 5 gebogen armen met een hoek van 30° zijn gemaakt van Ø 12 mm koperen buisjes. Wij hebben gekozen voor het materiaal koper zodat je alle onderdelen heel gemakkelijk aan elkaar kunt solderen. Het centrale punt en de 5 armen kunnen we in elke gewenste kleur spuiten, de meest gekozen kleur is zwart!

 

 • Stralingshoek van de LED buislampen haast 360°.

Door de combinatie van de opaalbuis en het feit dat de LED-lichtbron aan de bovenkant van de opaalbuis is bevestigd, realiseren we een stralingshoek van haast 360°, waardoor de hele opaalbuis rondom wordt verlicht.

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Opaal Kroonluchter leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest toegepaste lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin (warm wit) wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine van wel in winkels.

Naast de standaard lichtkleuren 3.000K (warm wit) en 4.000K (koel wit) bieden wij ook alle kleuren van de regenboog aan, namelijk RGB.

 

 • Voeding/adapter.

Doordat alle LED lichtbronnen met elkaar verbonden zijn, hebben we maar één 24V adapter nodig.

 

 • Het dimmen kan via een afstandsbediening of zelfs via uw eigen telefoon.

De FLiRD Opaal kroonluchter kun je standaard alleen aan/ uit zetten. Echter door het armatuur te voorzien van een juiste LED driver kun je de lichtsterkte/ lichtkleur van het armatuur regelen. Wil je de FLiRD Opaal kroonluchter niet bedienen via een afstandsbediening maar via je mobiele telefoon dan is dat ook zeker mogelijk en wel via de Philips HUE app. Via deze app kun je alle aangesloten armaturen mee bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de lichtsterkte/ lichtkleur handmatig wijzigen of wel via een voor geprogrammeerd programma zo creëer je je eigen slimme verlichting.

 

 • Welke LED driver u ontvangt hangt af van uw wensen.

Standaard kunt u het armatuur enkel en alleen het aan/ uit zetten en daar heeft u geen LED Driver voor nodig!

Kiest u ervoor om het armatuur te kunnen dimmen via een bijgeleverde afstandsbediening dan ontvangt u een LED driver die deze functie ondersteunt.

Kiest u er echter voor om het armatuur via uw mobiele telefoon te te kunnen bedienen en volledige licht programma’s te kunt maken dan kiest u voor een PHILPS HUE bediening. Hiervoor ontvangt u een LED driver die het zigbee prototool ondersteund.

 

 • LED Lichtbron.

De toegepaste LED lichtbron met de lichtkleuren 3.000K of 4.000K hebben maar liefst heeft 420 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 1.778 lm per meter. Kies je voor de RGB vatriant dan heeft de LED lichtbron 120 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 919 lm per meter.

 

 • Ophanging.

Het ophangen van dit armatuur is zeer simpel. Het is feitelijk zo simpel dat je er geen handleiding voor open hoeft te slaan. Het armatuur wordt opgehangen aan de holle Ø 10 mm draadeinde die gemonteerd zit aan het centrale hart van het armatuur. De voedingsdraad loopt ook door deze holle draadeinde zodat er geen draden in het zicht zijn, hiermee optimaliseer je ook zeker het minimalistische.

 

 • Energiezuinig armatuur.

De LED lichtbron van dit armatuur is zeer energiezuinig te noemen. Vroeger verbruikte 1 saai inleg TL armatuur al 100 Watt. Dus 112 Watt voor een eye catcher van een armatuur als de FLiRD Opaal Kroonluchter in de lengte uitvoering van 100 cm is het een extreem laag elektriciteitsverbruik.

 

 • Diffuus licht.

Voor kantoor-of winkel verlichting is het noodzakelijk om voldoende licht op je werkplek te hebben maar het is zeer onprettig als je verblind wordt door te felle lampen. In onze FLiRD Opaal Kroonluchter daarvan zijn de LED lichtbronnen verwerkt in Ø40 mm opaal (witte) buizen. Door het opaal wordt de straling gebroken en ontstaat er diffuus licht. Niets is vervelender dan dat je verblind wordt door je eigen lichtbron, bij onze FLiRD opaal kroonluchter is verblinding onmogelijk! Het kunststof opaal wordt veel gebruikt in reclameborden. De insteek van een reclamebord is dat je naar het reclame bord kijkt en leest wat er op staat i.p.v. dat het je verblind!

 

De FLiRD Opaal kroonluchter is een compleet LED Design armatuur.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ winkel/ hotel/ restaurant te voorzien van deze FLiRD Opaal kroonluchter. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • 5 * Opaal LED buislampen, in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • De Ø 40 mm opaal buizen worden aan de beide uiteindes circa 7 cm zwart gespoten.
 • 1 * verticale Ø 10 mm holle draadeinde waar het armatuur aan wordt opgehangen.
 • Het aansluitsnoer heeft een lengte van 2 meter.
 • 1 * 24 Volt adapter.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Opaal kroonluchter te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • 1 * LED Driver afhankelijk van de gewenste bediening die u wenst.
 • RGB, alle lichtkleuren van de regenboog.
 • Extra lang staal- / voedingsdraad.

 

Levering.

Direct nadat u het armatuur hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Video filmpjes

FLiRD Opalen Kroonluchter, onze laatste ontworpen Design Armatuur.

Kroonluchter bestaande uit 5 Opaal LED buislampen.