FLiRD Krakeling, bestaat uit 2 losse in elkaar gestoken vierkante opaal LED Ø 40 mm buis armaturen.

 

Dit is eerlijk gezegd een armatuur die je in elke vorm kan ophangen. Het aanpassen van de vorm van het armatuur kun je simpelweg aanpassen door de staaldraden in te korten. Het grapje van dit armatuur zit er in dat de armaturen in elkaar steken.

 

Vanaf 1.299,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Krakeling, bestaat uit 2 losse in elkaar gestoken vierkante opaal LED Ø 40 mm buis armaturen.

Wellicht haalt u uw wenkbrauwen op en denkt FLiRD Krakeling, wat een rare productnaam hoe komen ze er op? Zoals u ziet zijn het feitelijk 2 losse vierkante opaal buis armaturen die in elkaar zijn verweven die verwevenheid deed ons denken aan het koekje de “krakeling”. Zo doende hebben wij ervoor gekozen om deze prachtige hanglamp de FLiRD Krakeling te noemen. Naast de verwevenheid van 2 losse vierkante opaal buis armaturen tot één gesloten armatuur heeft het koekje de “krakeling” ook niet altijd dezelfde vorm. Zo ook dit armatuur, het kan in elke gewenste vorm opgehangen worden. Wij hebben ervoor gekozen om het armatuur als één open vierkante kubus op te hangen. Dat betekend één horizontaal en één verticaal vierkant armatuur. zie de product foto’s. U kunt natuurlijk het armatuur de FLiRD Krakeling in elk gewenste compositie ophangen. Laat uw creativiteit de vrije loop.

 

Toepassing.

Dit armatuur komt het beste tot zijn recht in ruimtes waar dit armatuur vrij en in elke vorm kan worden opgehangen. Geschikte locaties zijn bijvoorbeeld een entree hal van een appartementen complex of in een winkelcentrum, of wel een locatie met een hoog plafond.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor onze FLiRD Krakeling armatuur.

Wij vragen altijd aan onze opdrachtgevers waarom kiezen jullie voor dit armatuur? De meest gehoorde reden voor dit armatuur is de vorm waarin dit armatuur kan worden opgehangen. Elke compositie is mogelijk aan u de keus? Daarnaast de openheid van het armatuur, het zijn feitelijk slechts 8 opalen (witte) Ø 40 mm buizen. Daarnaast de mogelijkheid om te kiezen voor de opties van dimmen/ alle kleuren van de regenboog i.p.v. slechts één kleur maakt dit armatuur zeer populair.

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de laatste jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/ maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen dat is wel het aller leukste om te doen. Dat begint bij een idee om die vervolgens uit te tekenen en die uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtig armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED Illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Krakeling.

 • Design armatuur.

Een FLiRD Krakeling armatuur bestaat uit 2 losse vierkante opaal (witte) buis armaturen. Elk opaal buis armatuur bestaat uit 4 opalen Ø40 mm buizen die met 90° koppelstukken als een vierkant aan elkaar verbonden zijn.

 

 • Ophanging.

Elke 90° hoek van het vierkante losse opalen buis armatuur wordt voorzien van een M3 schroefoogje. Zodoende kun je er zelf voor kiezen hoe je het armatuur wenst op te hangen aan 1/ 2/3 of aan alle 4 de hoekpunten.

 

 • Ø 40 mm Opaal (witte) buislampen.

In totaal telt dit armatuur 8 opalen (witte) buislampen. De opaal buizen hebben een doorsnede van Ø 40 mm.  De opaalbuizen worden inclusief de doppen standaard zwart gespoten. In deze opaal buizen worden de LED lichtbronnen gemonteerd.

 

 • Voeding/ adapter.

Doordat alle LED lichtbronnen met elkaar verbonden zijn, hebben we maar één 24V adapter nodig.

 

 • Het dimmen, kan via een afstandsbediening of zelfs via uw eigen telefoon.

De FLiRD Krakeling kun je standaard alleen aan/ uit zetten. Echter door het armatuur te voorzien van een juiste LED driver kun je de lichtsterkte/ lichtkleur van het armatuur regelen. Wil je de FLiRD Krakeling niet bedienen via een afstandsbediening maar via je mobiele telefoon dan is dat ook zeker mogelijk en wel via de Philips HUE app. Via deze app kun je alle aangesloten armaturen mee bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de lichtsterkte/ lichtkleur handmatig wijzigen of wel via een voor geprogrammeerd programma zo creëer je je eigen slimme verlichting.

 

 • LED Lichtbron.

De toegepaste LED lichtbron met de lichtkleuren 3.000K of 4.000K hebben maar liefst heeft 420 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 1.778 lm per meter. Kies je voor de RGB vatriant dan heeft de LED lichtbron 120 LEDs per meter en heeft een lichtsterkte van 919 lm per meter.

 

 • Stralingshoek van de LED buislampen haast 360°.

Door de combinatie van de opaal buis en het feit dat de LED lichtbron aan de bovenkant van de opaal buis is gemonteerd behalen we haast een stralingshoek van 360°, waardoor de gehele opaal buis rondom wordt verlicht.

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Krakeling armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest voorkomende kleuren temperatuur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als een zeer prettige lichtkleur ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine of wel in winkels. Naast de standaard lichtkleuren 3.000K (warm wit) en 4.000K (koel wit) bieden wij ook alle kleuren van de regenboog aan, namelijk RGB.

 

 • Energiezuinig armatuur.

De LED lichtbron van dit armatuur is zeer energiezuinig te noemen. Vroeger verbruikte 1 saai inleg TL armatuur al 100 Watt. Dus 150 Watt voor een eye catcher van een armatuur als de FLiRD Krakeling in de lengte uitvoering van 80 cm/ per opaalbuis is het een extreem laag elektriciteitsverbruik.

 

 • Diffuus licht.

Voor kantoor-of winkel verlichting is het noodzakelijk om voldoende licht op je werkplek te hebben maar het is zeer onprettig als je verblind wordt door te felle lampen. In onze FLiRD Krakeling daarvan zijn de LED lichtbronnen verwerkt in Ø40 mm opaal (witte) buizen. Door het opaal wordt de straling gebroken en ontstaat er diffuus licht. Niets is vervelender dan dat je verblind wordt door je eigen lichtbron, bij onze FLiRD krakeling is verblinding onmogelijk! Het kunststof opaal wordt veel gebruikt in reclameborden. De insteek van een reclamebord is dat je naar het reclame bord kijkt en leest wat er op staat i.p.v. dat het je verblind!

 

Welke LED driver u ontvangt hangt af van uw wensen.

Standaard kunt u het armatuur enkel en alleen aan/ uit zetten en daar heeft u geen LED Driver voor nodig!

Kiest u ervoor om de lichtsterkte van het armatuur te kunnen instellen via een bijgeleverde afstandsbediening dan ontvangt u een LED driver die deze functie ondersteunt.

Kiest u er echter voor om de LED lichtbron via uw mobiele telefoon te bedienen en volledige licht programma’s te wenst in te stellen, dan kiest u voor een PHILPS HUE bediening. Hiervoor ontvangt u een LED driver die het zigbee protocol ondersteund.

 

FLiRD Krakeling is een compleet LED Design armatuur.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ winkel/ hotel/ Restaurant te voorzien van onze FLiRD Krakeling armatuur. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • 2 * vierkante opalen buizen armaturen in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • De beide armaturen hebben een wit aansluitsnoer met een lengte van 2 meter.
 • 1 * 24 Volt adapter.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Krakeling te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • 1 * LED Driver afhankelijk van de gewenste bediening.
 • RGB, alle lichtkleuren van de regenboog.
 • Extra lange staal- / voedingsdraden.

 

Levering.

Direct nadat u het armatuur hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Video filmpjes

FLiRD Krakeling, ontworpen voor een opdrachtgever die hun hal met een uniek armatuur wilde verlichten, een echte eye catcher.