Zwevende Lamp

Industriële design verlichting

Zwevende-Lamp

Zwevende Lamp

Jaren geleden kregen wij de vraag of wij een LED TL buis konden installeren zonder armatuur?

In eerste instantie werd deze vraag beantwoord met nee, wij zijn geen Hans Kazan. Echter we begonnen toch met designen en de eerste design led lamp zag binnen een week het licht. De opdrachtgever was onder de indruk van deze lamp zodat wij direct de opdracht kregen om het kantoorpand de Groen Draeck in Amsterdam er mee te voorzien. Klik hier voor een impressie van het kantoorpand De Groene Draeck.

Vanwaar de naam zwevende lamp?

Deze moderne LED Lamp viel duidelijk in de smaak van vele architecten. Zij waren erg gecharmeerd van onze moderne hang LED Lamp. Natuurlijk wilde zij iets extra’s namelijk een Ø 40 mm koker over de LED TL buis heen. Hierdoor kwam de LED buis “zwevend” in de koker, de naam zwevende LED lamp was geboren.

Staaldraden

Naast montage aan de wand was het ook noodzakelijk deze hangende LED lamp op te kunnen hangen. Wij hebben gekozen voor staaldraden, van slecht Ø 1 mm dik. Deze staaldraden worden aan de uiteinde van de buis gemonteerd. De staaldraad gaat in de Ø 40 mm koker en aan de binnenkant voorzien van een klemloodje. Wij werken custom made dus als de opdrachtgever langere/ kortere staaldraden wenst dan is dat zeker mogelijk.

Zwevende lamp in diverse uitvoeringen

Standaard kun je de LED design lamp ophangen aan haakjes, echter ophangen via verchroomde ophangbeugels is natuurlijk chiquer. De ophangbeugel is een busje dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel wordt aan het plafond geschroefd. In het tweede deel van het busje wordt de staaldraad gestoken en voorzien van een klemmetje. Nu wordt dit deel op het eerste busje gedraaid en de lamp hangt.

Zwevende lamp in diverse uitvoeringen

In de loop van de jaren hebben we het assortiment van de hangende LED lamp flink uitgebreid. Zo bieden we de opties aan: wel/ niet dimbaar/ LED lamp tot aan 2 meter lengte/ verticale ophanging/ stralingshoek tot aan 330ᵒ. Kortom mocht u interesse hebben in een unieke moderne LED lamp, neem dan contact met ons op.

FLiRD Opaal Open XL, Industriële hanglamp met opalen (wit) koker diameter 90mm stralingshoek 330° zonder doppen zwevende lampen