Trendy / industrieel kantoorpand

Wenst u ook een trendy / industrieel kantoorpand?

Tijden zijn aan het veranderen zo ook de wensen en eisen aan een kantoorpand. Vroeger, nog niet zolang geleden werd elk kantoorpand opgeleverd met hetzelfde interieur concept. Zo werd het altijd een systeem plafond met de standaard TL verlichting in de kantoren en spot verlichting in de gangen/ toiletten geïnstalleerd. Zo ook werd er altijd gekozen voor een standaard kleur, namelijk wit en aan het tapijt werd voornamelijk de eis gesteld dat het makkelijk schoon te houden was oftewel hufterproef. Al deze kantoorpanden zijn gedateerd en voldoen niet meer aan de eisen/ wensen van nu. Tegenwoordig zijn trendy met een industriële touche populaire kantoorpanden.

Iedereen wenst natuurlijk een hip/ up to date kantoorpand. Echter de vraag blijft hoe tover je je oude gedateerde kantoorpand om naar 2019 en wellicht de belangrijkste vraag wat kost het om je verouderde kantoorpand om te turnen naar een hip/ industrieel kantoorpand?

 

 

Hoe ziet een trendy/ industrieel kantoorpand er anno 2019 uit?

Anno 2019, zijn de wensen voor een hip/ trendy / informele / efficiënte werkplek geheel het tegenovergestelde van vroeger. Om u een indruk te geven wat de verschillen zijn t.o.v. de oud bollige kantoren, een volgende opsomming.

 

Kernpunten van een trendy / industrieel kantoorpand anno 2019 zijn?

  • Ruimtelijk;
  • Industriële look;
  • Transparantie;
  • Minimalisme;
  • Geen standaard alom oude TL verlichting of spots maar unieke/ aparte/ LED armaturen.

  

Ruimtelijk

Natuurlijk wordt als eerste het oude veelal vergeelde systeemplafond er uit gesloopt. Dit systeem plafond was vroeger bedacht om alle leidingen/ beton plafonds en kabelgoten te laten verdwijnen achter een strak egaal plafond, het alom bekende systeem plafond.

Nu worden deze plafonds er massaal uit gesloopt om in eerste instantie ruimte te creëren. Veelal hangen de systeemplafonds circa 50 cm onder de beton plafond platen. Dat als verloren ruimte beschouwd kan worden.

Industriële look

Anno 2019 willen we af van het saaie kantoor imago we willen stoer-/ robuustheid in het saaie kantoor brengen. Door het weghalen van het vergeelde systeemplafond zien we wel de verborgen leidingen / kabelgoten/ oneffenheden hierdoor wordt de industriële look and feel extra versterkt.

 

Transparantie

In het oude kantoor filosofie was het noodzakelijk dat de managers in hun afgesloten kantoor ( achter gesloten deuren) hun zaken konden bespreken. Deze ruimtes werden gerealiseerd door die saaie flexibele kantoorwanden. Anno 2019 willen we transparantie maar toch ook afgesloten en rustig kunnen werken. Hierdoor zie je dat er steeds vaker voor glaswanden wordt gekozen. Bij de ultra hippe kantoorpanden zie je dat ze zelfs complete glazen kubussen plaatsen op de werkvloer. Hierdoor zitten de managers afgesloten/ rustig/ hun zaken te regelen, maar ze zijn tocht zichtbaar op de werkvloer.

 

Minimalisme

Om maar direct met de deur in huis te vallen vroeger hadden we allemaal dikke stapels papier op onze bureaus en stonden de kasten vol met ordners. Nu anno 2019 hebben we een laptop en slaan we alles op in de cloud. Hierdoor worden kasten overbodig en creëer je meer ruimte in kantoren.

 

Standaard TL verlichting

Elk kantoor in Nederland maakte gebruik van dezelfde TL armaturen. Dit zijn altijd TL armaturen met 2 TL buizen van 36 Watt in een inleg armatuur. Deze TL armaturen werden in het systeemplafond gelegd, vandaar de omschrijving inleg TL armaturen.

 

Wat absoluut niet kan in een hip/ trendy/ kantoorpand anno 2019

Wat je absoluut niet kan toepassen om een hip/ trendy kantoorpand te creëren zijn de standaard TL armaturen toe te passen. Nooit en te immer kun je daar je eigen unieke sfeer mee creëren. Nee denk eens out of the box, denk eens aan bijvoorbeeld zwevende LED TL buizen.

Zwevende LED TL buizen, zijn LED TL buizen zonder een armatuur terwijl het wel complete armaturen zijn! De lampen worden custom made gemaakt en zijn niet verkrijgbaar bij de groothandel. Hierdoor is elke lamp een uniek exemplaar. Deze lampen versterken de industriële look, zijn minimalistisch en hebben een zeer strak uiterlijk oftewel deze zijn uitermate geschikt voor kantoorverlichting anno 2019.

 

Aan verlichting wordt anno 2019 vele eisen gesteld.

Vroeger was de functie van verlichting, enkel en alleen verlichting. Dat klinkt gek maar zo was het wel meestal is het een sluit stuk in de begroting. Sterker nog soms kom ik in net nieuw opgeleverde kantoren/ scholen en wat schetst mijn verbazing, de verlichting is OUD. Daarmee bedoel ik energie slurpende lichtbronnen, natuurlijk goedkoop in aanschaf duur in verbruik en ook zeker geen armaturen die voldoen aan de eis om Co2 te verlagen.

Anno 2019 kiezen we dus niet meer voor standaard / saaie TL armaturen, maar voor unieke LED armaturen. Die de kernwoorden minimalistisch/ industrieel/ ruimtelijk/ simplistisch/ ook daadwerkelijk uitstralen dan wel versterken. Daarnaast dient het natuurlijk verlichting te zijn die voldoet aan alle eisen als het gaat om de lichtkwaliteit.

 

Minimalistisch

Om daadwerkelijk het minimalistische in de verlichting te kunnen bereiken dan wil je feitelijk enkel en alleen LED TL buizen. Oftewel LED TL buizen zonder een saai TL armatuur er om heen. De sfeer van industrieel is strak/ geen tierelantijntjes toch wel enigszins robuust. Met deze omschrijving is het nogmaals no go voor een inleg TL armatuur met 2 TL buizen er in.

 

Industrieel

Industrieel staat synoniem voor robuust/ grof / grijs/ transparant. Het mag dan duidelijk zijn dat dit ook qua design de eisen zijn, waar de armaturen aan moeten voldoen.

 

Ruimtelijk

Doordat we de kantoren werkplek zo ruimtelijk mogelijk willen realiseren is het niet wenselijk om grote lompe TL armaturen toe te passen. Dat is niet wenselijk het dienen ranke LED armaturen te zijn. Zoals eerder geschreven alleen de lichtbron en geen lomp TL armatuur er omheen. Tevens is het versterkend als de LED lichtbronnen feitelijk door de ruimte kunnen zweven.

 

Simplistisch

Anno 2019 willen we alleen datgene wat we willen en niets meer dan dat. Zo willen we wel licht maar geen complete TL armaturen met allerlei roosters/ lamellen om het licht beter te verdelen.

 

De technische eisen aan de verlichting

Zoals reeds eerder is omschreven dient ook de verlichting de unieke/ industriële uitstraling te versterken. Maar naast deze design eisen zijn er nog wel meer eisen waar de nieuwe verlichting aan moet voldoen namelijk:

 

Energiezuinig

De regelgeving omtrent Co2 uitstoot wordt steeds strenger, bedrijven moeten steeds energiezuiniger produceren. Doordat de oude TL buizen onnodig veel elektriciteit verbruiken is het bedrijfsleven verplicht om hun oude verlichting te vervangen door LED verlichting. Alle oude TL buizen en spaarlampen gaan hierdoor verdwijnen en dienen plaats te maken voor LED. Kortom, de lichtbron dient echt LED te zijn!

Waar een oude TL buis 50 Watt verbruikt, verbruikt een LED slechts 18 Watt, oftewel een besparing van 64%.

 

Lichtkleur

Vroeger kozen we voor warm wit licht, vrij vertaald is dat kleurkode 3.000K. We voelde ons prettig onder deze verlichtingskleur, in die jaren was het juist van belang om het thuis gevoel te versterken. Nu anno 2019 is de wens om te werken in een industriële omgeving hierdoor wordt ook de kleur geupgrade naar 4.000K of te wel koel wit. Uit onderzoek is gebleken dat we efficiënter werken in een omgeving die verlicht wordt door 4.000K koel wit.

 

Levensduur

Dat de oude TL buizen een gemiddelde levensduur van 4 jaar hebben, gaan de LED TL buizen maar liefst 20 jaar mee. Naast het feit dat ze een veel lager elektriciteitsverbruik hebben zijn ook de vervangingskosten veel lager.

 

Wat kost de ombouw naar een trendy / industrieel kantoorpand?

Natuurlijk vergt het een investering om een saaie gedateerde  werkplek om te toveren naar een een hippe/ sexy/ industriële omgeving. Echter om deze wens wel in vervulling te laten gaan met een beperkt budget is het heel goed om je te informeren naar tweede hands meubels, of te wel naar het circulair concept.

 

Meer weten over een trendy / industrieel kantoorpand?

Mocht u meer willen weten hoe u de gewenste industriële touche kunt versterken door zwevende LED TL buizen toe te passen? Neem dan contact met ons op via contact en ik zal u al onze gerealiseerde projecten aan u voorleggen.