Start in 2010 met het bedrijf DLS

Start in 2010 met het bedrijf DLS

Het zal 2010 zijn geweest dat ik ben begonnen met het bedrijf “De Lampen Specialisten”. Met als Corebusiness bestaande TL armaturen om te bouwen naar TL-5 armaturen. Het eerste bedrijf dat ons de kans gaf om hun TL armaturen van hun kantoor om te bouwen naar TL-5 was het overslag bedrijf ECT op de Maasvlakte. Doordat het de eerste ombouw was hebben we dag en nacht gewerkt om alle bestaande TL armaturen, circa 600 om te bouwen naar TL-5. Het resultaat was geweldig en zo kreeg ik de opdracht om nog vele kantoorpanden/ loodsen/ werkplaatsen om te zetten naar TL-5 armaturen.

 

Vele kantoren/ Scholen/ werkplaatsen volgde.

Natuurlijk in de begin jaren kende niemand dit concept, bestaande TL armaturen om bouwen naar TL-5. Doordat niemand deze mogelijkheid kende was iedereen maar dan ook iedereen huiverig. Zo had iedereen altijd dezelfde vragen/ opmerking, namelijk:

  • Hoe zit het met de lichtopbrengst want Ja, wij willen niet in het donker zitten?
  • Hoe zit het met de verzekering?

Toch als we eenmaal het hele concept hadden uitgelegd en de gelegenheid kregen om de directeur de besparing die zij zouden konden realiseren was meestal de kogel door de kerk en konden we beginnen met de transitie.

 

De ontwikkeling van verlichting stond de afgelopen jaren niet stil.

Natuurlijk hadden wij veel werk en waren al onze opdrachtgevers meer dan tevreden. De lichtopbrengst was altijd hoger dan wat ze überhaupt hadden vervolgens hadden ze er geen onderhoud meer aan en was de besparing zoals we hadden voor gelegd. Echter kregen wij steeds vaker de vraag naar LED. Iedereen had het op een gegeven moment over enkel en alleen LED. Wij hebben het echter een aantal jaren niet aangeboden omdat wij twijfelden over de kwaliteit en inderdaad de lichtopbrengst was echt nog laag.

 

LED deed zijn intrede.

Echter op een gegeven moment denk je de LED TL buis gevonden te hebben en ga je deze aanbieden. Begonnen met het aanbieden van LED in kantoren om vervolgens ook Loodsen en werkplaatsen om te bouwen. Wederom met hetzelfde concept, oude TL armaturen volledig strippen om deze vervolgens weer op nieuw te bedraden en te voorzien van LED TL buizen.

 

Ervaring met de LED TL buizen.

Nu na jaren lang LED TL buizen te hebben geïnstalleerd kunnen we oprecht zeggen we hebben een enorme kennis en ervaring opgebouwd als het gaat om LED TL buizen. Zo hebben we feitelijk in de basis twee type LED TL buizen namelijk, LED TL buizen met een interne driver dan wel met een externe driver.

 

LED TL buizen met een interne driver betekend dat de LED TL buizen reeds zijn voorzien van een interne driver en daardoor zo aan één kant in het stopcontact kunt steken en deze zal dan aangaan.

LED TL buizen met een externe driver betekend dat deze buizen worden aangestuurd door een externe driver. Deze driver is van het merk Osram en is in drie niveaus instelbaar.

 

 

Interesse?

Mocht u interesse hebben in het ombouwen van jullie bestaande TL armaturen naar LED dan verneem ik dat graag? Neem dan even contact met ons op of kom langs bij ons op kantoor in Breda (hartje centrum), u bent van harte welkom.