Sfeer verlichting

Dim LED

sfeer-verlichting

Sfeer verlichting

Steeds meer bedrijven willen naast efficiënte kantoorverlichting ook sfeer verlichting hebben. Natuurlijk niet voor boven de werkplekken, maar wel voor in ruimtes waar mensen kunnen relaxen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bedrijfs kantine lekker gezellig met collega’s genieten van de lunch. Mag duidelijk zijn, dat je in een bedrijfs kantine niet onder de felle lampen wil zitten maar wel onder dim led lampen. Een tweede vereiste om sfeer verlichting te verkrijgen is de LED lampen uit te voeren in de kleurkode 3.000K warm wit.

Wat betekend DIM LED?

De combinatie DIM LED komt steeds vaker voor. Natuurlijk dient elke lamp of dat nu een E27 lamp is of een LED TL buis wel over de functionaliteit dim te beschikken. Vroeger werden kantoren ingericht met enkel de aandacht op het creëren van werkplekken. Voor de bedrijfs kantine werd er ergens  nog een saai kantoor als kantine ingericht.

 

Nu worden heden ten dage de kantoren ingericht met de insteek, hoe kunnen we de werknemers een zo’n leuk mogelijke werkplek aanbieden? Dat betekend bij renovatie dat kantoren gerenoveerd worden met een industriële touche. Naast deze restyling worden er ook relax ruimtes gecreëerd, waar mensen even rustig met elkaar kunnen overleggen. Mag duidelijk zijn dat er in deze ruimtes de lampen gedimd moeten kunnen worden. Vandaar dat de combinatie DIM LED steeds vaker voorkomt.

Dimbare led lamp

Het uiterlijk van een dimbare LED lamp is hetzelfde als een reguliere LED lamp. Met dit verschil dat deze LED lamp wel de functie van dim dient te ondersteunen. De meest voorkomende manier van dimmen is 0–10v. Dat betekend aan de wand heb je een draaischijf waarmee je de lichtsterkte van deze dimbare LED lamp handmatig kunt bedienen.

 

Een tweede methode is via DALI dimmen. Kort samengevat, je programmeert de lampen met al je eisen en wensen en de lamp werkt volgens dit programma. Het mag duidelijk zijn dat je nadat je de schakelapparaten hebt geprogrammeerd niets meer hoeft te doen om de gewenste sfeer verlichting te realiseren. Dali Dimmen is dus veel comfortabeler dan dimmen via 0-10v.

Dimbaar-led-lamp