Ontstaan Zwevende LED TL buizen

Ontstaan Zwevende LED TL buizen

Natuurlijk zijn de zwevende LED TL buizen niet bedacht, nee dit type verlichting zijn ontsproten. In de winter van 2015 werden wij benadert door Rotterdams architecten bureau met de vraag, hebben jullie enkel en alleen een LED TL buis die we direct aan de wand/ plafond kunnen bevestigen? Nee, was het duidelijke antwoord, elke lichtbron heeft een armatuur nodig!

 

Het eerste prototype.

Natuurlijk is het geven van een dergelijk antwoord simpel, eigenlijk heel erg simpel, alleen zo kom je nergens. Kortom, we gingen de werkplaats in en gingen aan de slag met de wens van de architect, LED TL buis zonder armatuur. Bestaande LED TL buizen werden uit elkaar gehaald om deze vervolgens te voorzien van standaard doppen van het merk Martens Beton.

 

Reactie van de architect

Geweldig, dit waren nu juist de LED TL buizen die ze graag willen gaan toepassen voor hun nieuwe project. Het project was niets minder dan het compleet renoveren van het pand De Groene Draeck aan de Amstel. De sfeer die ze wilden gaan realiseren diende open/ industrieel/ minimalistisch te zijn en daar voldeden deze buizen natuurlijk voortreffelijk aan.

Het waren feitelijk LED TL buizen met aan beide zijde rode doppen van het merk Martens Beton.

 

Het pand de “Groene Draeck” aan de Amstel

Even ter verduidelijking over het pand de  “Groene Draeck”. In dit pand is onder meer het schip “De Groene Draeck”van prinses Beatrix gebouwd. Dit pand ligt dan ook logischer wijs direct aan de Amstel.

 

LED TL buizen met de rode doppen

Nadat de aannemer haast klaar was, kregen wij de opdracht om de LED TL buizen in rechte lijnen direct aan het plafond te monteren. Resultaat supergave/ moderne / strakke lijn verlichting die de sfeer van industrieel/ minimalistisch versterkte. Het eerste project met de LED TL buizen was een groot succes geworden.

 

Mocht u meer willen weten over dit project neem dan even contact met ons op en we vertellen u er graag meer over. Daarnaast kunt u ook  meer informatie lezen over de “De Groene Draeck” door op deze link te klikken.