Kantoorverlichting

Designen van moderne industriele LED hanglampen.

Kantoor-industriele-verlichting

Kantoorverlichting

Het beste kun je oude kantoorverlichting omschrijven als zeer saaie / conventionele één en dezelfde armaturen. Zo maakte elk kantoor gebruik van standaard inleg TL armaturen voor boven de werkplekken. Voor de gang – en de WC verlichting werd altijd gekozen voor de standaard PL armaturen. Conclusie het assortiment van armaturen voor kantoorverlichting was zeer beperkt in diversiteit. 

Standaard kantoorlampen

Standaard kantoorlampen zijn te verdelen in twee type uitvoeringen, namelijk:

  • Inleg TL armaturen ter verlichting van de werkplek.
  • PL armaturen voor de verlichting van gangen en Wc’s.

Kantoorverlichting anno 2020

We kunnen wel stellen dat we in de loop van de jaren steeds meer kennis hebben gekregen van kantoor verlichting. Dan met name hoe belangrijk goede kantoor verlichting is! Vroeger werden er standaard in elk kantoor exact het aantal inleg TL armaturen met kleurkode 3.000K opgehangen. Dat was namelijk een keer uitgerekend en dat werd 1:1 overgenomen als leidraad voor kantoorverlichting. Nu jaren later zijn we ons er steeds meer van bewust dat we ook beter naar elke werkplek dienen te kijken. Met deze werkwijze kun je namelijk de meest optimale kantoorverlichting realiseren.

De meest gehoorde reactie over kantoorverlichting op de werkplekken is wel.

Mijn beeldscherm geeft voldoende licht de lampen kunnen wel uit blijven of het licht van buitenaf is meer dan voldoende om de lampen op kantoor uit te laten.

Logische gedachte, echter als de werkkamer te donker is en het beeldscherm staat inderdaad aan dan is het lichtcontrast te groot waardoor uw ogen onnodig worden overbelast. Wat vermoeidheid met zich meebrengt.

Naast het design van armaturen hebben armaturen nog een functie namelijk je moet je werk goed kunnen uitvoeren. Hierdoor moet de werkplek zodanig verlicht zijn dat je niet met je ogen hoeft te knijpen vanwege te weinig of te veel licht! De noodzaak van goed kantoorverlichting is zo belangrijk dat de overheid de regels heeft vast gelegd in een Europese norm namelijk de DIN EN 12464-1.

Hoe creëert De Lampen Specialisten voor u goede kantoorverlichting?

Wij, De Lampen Specialisten gaan verder dan alleen simpelweg industriële kantoorverlichting op te hangen. In ons advies over de vereiste kantoorverlichting, nemen wij een heel breed scala aan verlichtingsaspecten mee, zoals:

 

  • Gewenste lichtkleur

Dit is vrij gemakkelijk, vroeger tot aan een paar jaar geleden werd elk kantoor toch wel verlicht door de lichtkleur 3.000K (Warm wit). Zo ook scholen werden met deze kleurkode 3.000K verlicht. Nu, sinds een jaar of 10 kiezen steeds meer kantoren/ scholen om de werkplekken dan wel de klaslokalen te verlichten via 4.000K (Koel wit). Mensen ervaren het als een zeer heldere lichtkleur en volgens onderzoek blijkt dat mensen efficiënter werken onder de kleurkode 4.000K Koel wit.

 

  • Diffuus verlichting

Niets is vervelender dan een hinderlijke lamp die recht in je gezicht schijnt. Je gaat knijpen met je ogen wordt sneller moe en zal minder efficiënt werken. Kortom, heden ten dage zie je steeds vaker dat kantoorverlichting voorzien wordt van een cover waardoor je geen directe verlichting hebt maar dat de gehele ruimte geleidelijk wordt verlicht wat als zeer comfortabel wordt ervaren.

 

  • Verlichtingssterkte

Als voorbeeld neem ik een zaklantaarn, Zodra je in het donker een Zaklamp aanzet dan zie je een lichtbundel oftewel een lichtstroom die wordt gedefinieerd in lumen. De lichtstroom per lamp wordt uitgedrukt in een Lumen/ Watt verhouding. Volgens de normen hebben we voor elke werkplek met bijbehorende werkzaamheden een voor gedefinieerde verlichtingssterkte. De verlichtingssterkte wordt uitgedrukt in Lx. Veelal worden kantoorwerkplekken voorzien van 500Lx.

Kubus-Lamp-18-LED-Buislampen-met-Irene

Kantoorverlichting van De Lampen Specialisten

Industriële lampen dat is de trend die steeds vaker door het bedrijfsleven wordt gekozen in plaats van de alom de oude saaie kantoor verlichting. Personeel wordt steeds lastiger om überhaupt te vinden laat staan te behouden. Hierdoor dient een kantoor anno 2020 er hip/ modern / knus / intiem te zijn waar mensen graag willen komen en in willen werken. Om dit effect maximaal te kunnen behalen is de juiste verlichting zeer belangrijk!

Kortom, wenst u technisch de beste invulling van de juiste kantoorverlichting die er tevens hip/ modern/ industrieel uitzien dan is De Lampen Specialisten uit Rijsbergen uw partner.

 

 Interesse?

Wij zijn fenomenaal in het designen van industriële lampen. Voor een indicatie verwijs ik u met trots naar onze galerij of wel klik hier voor een extern project.

Mocht u vragen hebben over onze unieke Industriële lampen neem dan even contact met ons op.  U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in onze atelier in Breda zo kunt u zelf een aantal moderne LED lampen bekijken. Klik hier voor een gerealiseerd project van één van onze opdrachtgevers.

Locatie Rijsbergen De Lampen Specialisten