Meest gestelde vragen over het armatuur


FLiRD Retro Duo -Basic 360°-

De buiten kokers zijn van het materiaal polycarbonaat en dan in de uitvoering transparant. De transparante kokers hebben een doorsnede van Ø 50mm. De LED lichtbronnen hebben een interne driver die verwerkt is in de LED buis lamp. Mocht u kiezen voor de langste lengte dan adviseren wij om de uiteindes te voorzien van staaldraden zodat de koker mooi horizontaal blijft hangen.

De einddoppen en het T tussen stuk zijn van PVC gemaakt, deze kunnen overigens in elke kleur gespoten worden. De voedingsdraden zijn verwerkt in het T stuk, en kun je direct op de 230 V aansluiten.

Uiteraard ontvangt u de FAQ FLiRD Retro Duo -Basic 360°- in de gewenste lengte en lichtkleur. Tevens ontvangt u slechts:

  • 1 moer meer hebt u eigenlijk niet nodig.
  • Ik lever standaard er wel een paar staaldraden bij. Die zou je kunnen gebruiken om de uiteinde van de buizen (Einddoppen) te voorzien van Ø 1 mm staaldraad. Zo blijven ze mooier horizontaal hangen zeker als je voor de langste lengte kiest.
  • Nederlandstalige handleiding, zodat het ophangen nog gemakkelijker gaat.

Onder de lichtkleur wordt verstaan de kleur waarmee de lamp het licht uitstraalt. De Lichtkleur wordt aangeduid in de eenheid Kelvin. U kunt uit twee lichtkleuren kiezen, namelijk:

3.000K staat voor (Warm wit). Wordt veel toegepast voor in Restaurants of wel in de particuliere sector.

4.000K staat voor (Koel wit). Wordt veel toegepast voor in kantoren.

Wij beschikken over een ruim aanbod geschikte LED licht bronnen. Hierdoor kunnen wij de FLiRD Retro Duo in 4 verschillende lengte maten aanbieden, namelijk:

De FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 134 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 134 cm met een doorsnede van Ø 50 mm. De lengte van elk deel bedraagt 61 cm inclusief eind dop.

De FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 194 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 194 cm met een doorsnede van Ø 50 mm. De lengte van elk deel bedraagt 91 cm inclusief eind dop.

De FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 256 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 265 cm met een doorsnede van Ø 50 mm. De lengte van elk deel bedraagt 122 cm inclusief eind dop.

De FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 316 cm,

De totale lengte van het armatuur bedraagt 316 cm met een doorsnede van Ø 50 mm. De lengte van elk deel bedraagt 152 cm inclusief eind dop.

Ja zeker wel, u kunt onbeperkt door koppelen. Verwijder simpelweg een eind dop en vervang deze voor een T stuk zodat er weer een LED buis lamp aan gekoppeld kan worden. Dit proces kunt u oneindig lang volhouden.

Standaard wordt het armatuur voorzien van staal-/ voedingsdraden met een lengte van 150 cm. Doordat wij, De Lampen Specialisten zelf al onze armaturen maken kunnen wij ook de lengte van de staal-/ voedingsdraden aanbieden in elke gewenste lengte. 

De koker is gemaakt van polycarbonaat in de uitvoering van transparant, met een doorsnede van Ø 50mm. De T stuk en de einddoppen zijn van PVC vervaardigt, dikwandig!

Nee, dit armatuur is niet fragiel. De koker is van polycarbonaat en heeft een wanddikte van 2mm. Dus fragiel is het armatuur niet. Echter het is een transparante Ø50 mm koker die wel gevoelig is voor krassen dus je dient wel op te letten bij het uitpakken en het oppakken van deze armaturen.

Onder dimmen verstaan wij, de lichtsterkte van de LED lichtbron naar eigen wensen kunt regelen. Standaard kun je deze LED lichtbron niet dimmen en kun je de lamp slechts aan/ uit zetten. 

De FLiRD Retro Duo -Basic 360°- heeft een interne driver die u niet ziet. Hierdoor kunt u de aangesloten netsnoer direct in de 230 V aansluiten.

Ja, dat kan ook dan ontvangt u een kleine smart switch die Wifi ondersteunt. Dit blokje verwerk je dan in een lichtpunt en met je telefoon kun je dan de lampen aan/ uit zetten. 

De installatie is super eenvoudig. Uit het T stuk, steekt een Ø 10 mm holle draadeinde deze steek je door een 10 mm gat in de kabelgoot en draai het vast met een moertje, dat is alles. Mocht u voor de langste uitvoering gaan dan adviseren wij om de uiteinde van de buizen te voorzien van een staaldraadje, zodat de buizen mooi horizontaal blijven hangen!

Ja, wij De Lampen Specialisten hebben heel veel ervaring in het ophangen en het aansluiten van deze armaturen. Wij doen het graag voor u, echter daar zijn wel kosten mee gemoeid en een minimaal aantal op te hangen armaturen. Daarnaast weet ik zeker dat het ophangen van deze armaturen ook voor u een fluitje van een cent is.

Vroeger had je 1 conventioneel TL armatuur met daarin 2 TL buizen van 36 Watt (120 cm) boven je werkplek. Als je deze vervangt voor 1 FLiRD Retro Duo -Basic 360⁰- van 256 cm dan creëer je voldoende licht voor op je werkplek.

Mocht je een lichtplan berekening van ons willen ontvangen neem dan even contact met ons op.

LED dankt zijn bestaansrecht vanwege aan het zeer lage elektriciteitsverbruik t.o.v. de conventionele TL buizen. Vroeger verbruikte een conventionele TL buis 58 Watt + 14 Watt = 72 Watt.

Een LED buis lamp van dezelfde lengte verbruikt slechts 24 Watt oftewel een besparing van maar liefst 48 Watt oftewel 66% en dat is veel.

FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 134 cm verbruik slechts 18 Watt, na 56 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 194 cm verbruik slechts 12 Watt, na 42 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 256 cm verbruik slechts 24 Watt, na 21 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

FLiRD Retro Duo -Basic 360°- 316 cm verbruik slechts 24 Watt, na 10 uur slecht 1 Kwatt verbruikt € 0,25

Conventionele TL buizen zijn laag frequent lampen, die elke keer heel snel aan en uit gaan dat blijft de gehele levensduur van de TL buis het proces aan/ uit. Echter als de TL buis op zijn einde van zijn levensduur komt gaat die aan/ uit steeds trager en dan valt het ons op en gaat dat ons vervelen en krijgen we daar hoofdpijn van!

LED buis lamp is hoog frequent verlichting waardoor de LED ALTIJD aanstaat. Hierdoor haast geen flikkering. Afhankelijk van de kwaliteit van de LED zit hier een bepaalde bandbreedte in.

De verwachte levensduur van de niet dimbare LED lichtbron is 40.000 uur en de garantie is 1 jaar.

Ja, deze LED buis lamp is te vervangen.

Nee, het armatuur is niet geschikt om buiten op te hangen vanwege het feit dat het armatuur niet IP65 is gekeurd.