DALI

Waarom DALI?

DALI heeft een tweetal zeer belangrijke kenmerken. Het eerste kenmerk is de mogelijkheid om uw LED lampen zo comfortabel mogelijk te bedienen. Een tweede belangrijk kenmerk via DALI kunt u de hoogst mogelijke besparing op uw verlichtingskosten realiseren.

 

Waar staat DALI voor?

In het kort staat het voor een communicatie tussen alle LED Lampen en al het aangesloten schakelmateriaal. Schakelmateriaal zoals de sensoren en voorschakel apparaten. Het geprogrammeerde schakelmaterieel beheerd de aangesloten LED lampen.

 

Afkorting van DALI

Digital Adressable Lighting Interface.

Wellicht overbodig maar, deze LED Lampen en het schakelmateriaal dienen wel het DALI protocol te ondersteunen.

 

Comfortabele verlichting

Onder comfortabele verlichting versta ik voor geprogrammeerd optimaal gebruik kunnen maken van de LED lampen.  Zonder dat je zelf nog een lichtknop hoeft om te zetten.

Al je wensen van hoe een lamp reageert op de aanwezigheid van mensen in combinatie met de lichtinval kun je vooraf programmeren. Laat ik aan de hand van een aantal voorbeelden, de voordelen omschrijven.

 

Licht afhankelijk dimmen.

Stel, u komt overdag een kamer binnen maar het is een zeer bewolkte dag. Bij binnenkomst gaat de lamp aan, maar ook tevens feller branden vanwege de zeer beperkte lichtinval van buiten.  Mocht het vervolgens een zeer zonnige dag worden dan zal deze lichtmeter een verhoogde lichtinval meten en zal vervolgens de felheid van de led lamp aanpassen. Bij het verlaten van de kamer zal de lamp uiteraard automatisch weer uitgaan.

 

Tweede voorbeeld een magazijn.

Een magazijn, heeft veelal meerdere gangpaden. Natuurlijk komt het voor dat er gangpaden zijn die minder dan normaal frequent worden bezocht. Maar om het hele gangpad in het donder te zetten wilt u ook niet. Wat u via DALI kunt organiseren is dat de lampen boven dit gangpad slechts voor 20% werkt. Zodra een heftruckchauffeur het gangpad  in komt rijden gaan de lampen direct voor de 100% branden. Zodra de hefttruck chauffeur het gangpad weer verlaat gaan de lampen weer naar de 20% felheid en verlaag je zodoende enorm in de jaarlijkse verlichtingskosten.

 

Interesse?

In zwevende LED Lampen die DALI ondersteunen. Voor een indicatie van zwevende LED TL buizen verwijs ik u met trots naar onze gallerij of wel klik hier voor een extern project. Mocht u vragen hebben over onze zwevende LED Lampen die DALI ondersteunen neem dan even contact met ons op.  U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in onze atelier in Breda zo kunt u zelf een aantal moderne LED lampen bekijken.