Nood verlichting

Zwevende LED TL buis / Ø 40 mm inclusief: NOOD Unit.

Vanaf 219,00 Excl. BTW

Beschrijving

Nood verlichting

Nood verlichting is feitelijk niets maar dan verlichting met een accu die juist aan moeten gaan bij stroom uitval. De aanwezigheid van nood verlichting en het onderhoud zijn vastgelegd in Bouwbesluit 2012 en Arbowet.

 

Wat is de functie van nood verlichting?

De functie van noodverlichting is om bij calamiteiten de vluchtwegen te verlichten. Door deze verlichting kunnen de aanwezige mensen in het licht de uitgang vinden om vervolgens het pand te verlaten.

 

Decentrale noodverlichting?

Onze nood verlichting in de design lampen hebben een decentrale noodverlichting. Dat betekend dat de batterij in het armatuur is geplaatst. De LED TL buizen zijn dus voorzien van een decentrale noodverlichting.

 

De werking van nood verlichting kan op drie verschillende manieren, namelijk:

  1. De meest voorkomende situatie is dat de nood verlichting moet mee schakelen met de overige verlichting;
  2. Dat de nood verlichting alleen aan gaat bij stroomuitval;
  3. De nood verlichting moet altijd aan blijven staan.

 

Onderhoud van noodverlichting

De inspectie aan noodverlichting dient minimaal een keer per jaar te gebeuren. Deze eis is vastgelegd in Bouwbesluit 2012 en Arbowet en is bedoeld om vast te stellen of het systeem voldoet aan alle eisen.

Daarnaast is het advies om, om de 5 jaar de accu te vervangen voor een nieuw exemplaar. Waarom? Omdat de kwaliteit van elke accu in de loop der jaren af neemt. Terwijl er bij een stroom uitval de accu minimaal 45 munten dient te branden en dat is veelal lastig voor een 5 jaar oude accu, vandaar het advies vervang elke 5 jaar de accu.

 

Waar dient noodverlichting te hangen?

Waar de noodverlichting moet komen te hangen is vastgelegd in de diverse normen en hangt deels ook van de aard en omvang van de activiteiten af. Hierin is ook de minimale benodigde lichtopbrengst per activiteit vastgesteld. Het adequaat positioneren en inrichten van een noodverlichtingsinstallatie is specialistenwerk.

 

Voordelen van design lampen met geïntegreerde noodunit.

Elk gebouw, denk aan scholen/ kantoren/ magazijnen en alle overige locaties dienen voorzien te zijn van noodverlichting. Noodverlichtingsarmaturen zijn meestal nu niet de meest mooie/ gedesignde armaturen, maar wel noodzakelijk. In dezelfde lijn van de industriele lampen, bieden wij in dezelfde lijn ook LED TL buizen aan met een geïntegreerde noodunit. Zo kun je elke industriele lamp in zelfs doorvoeren in de vereiste noodverlichting.

 

Interesse?

Mocht u interesse hebben in onze met de handgemaakte Nood verlichting? Neem dan even contact met ons op of.

Voor onze opdrachtgever NOC NSF, hebben we design lampen ontwikkeld die tevens voorzien waren van een officiële Noodunit.

Extra informatie

Projecten

Kantoorpand: NOCNSF in Papendal.
—-
Eis: Graag wenste zij gebruik te maken van de zwevende LED TL buizen voor het gehele kantoorpand maar dan ook de Nood verlichting. Zij wenste de noodverlichting graag verwerkt terug te zien in de lijn FLiRD. Zo hebben we de FLiRD lijn uitgebreid met een Noodverlichting unit.

Zodra de spanning wegvalt blijven de Noodunits nog minimaal 45 minuten aan.