LED Dimmers

 

Optioneel bieden wij 2 type LED Dimmers aan, namelijk:

Vanaf 50,00 Excl. BTW

Beschrijving

LED Dimmers

LED Dimmers worden voornamelijk toegepast in kapperszaken/ restaurants waar de wens is om de zwevende LED TL buizen te dimmen wanneer daar de sfeer/ tijd voor is.

 

Twee type LED Dimmers:

Wij bieden twee type LED Dimmers aan, namelijk dimmen via 0 – 10 Volt dan wel met dali.

 

Optie 1)          Dimmer via 0 – 10 Volt

Van het merk Martin Kaiser 852 een stekker aan zonder randaarde. Het is gemaakt van kunststof in de kleur zwart. Deze stekker is geschikt voor 250V met een nominale stroom van 2.5A. De Kwaliteitsklasse is thermoplast kan tegen een stootje voorzien van een tule. Deze stekker heeft ook een trekontlasting.

Werkwijze van het monteren van de stekker. Als eerste schuift u de cover over de draad, die u vervolgens stript. Deze gestripte draad kunt u nu in de daarvoor bestemde gaatjes steken, die u met een waterpomp tang dichtknijpt. De laatste handeling is simpel, namelijk de cover er over heen schuiven.

 

Optie 2)          Dimmen via DALI

DALI kan worden beschouwd als een ideale oplossing voor het realiseren van een communicatie tussen diverse verlichtingsarmaturen in een installatie.

 

Hoe werkt DALI?

De communicatie in een DALI systeem vind plaats door middel van unieke adressen. Elk component krijg een uniek adres, hierdoor is elk component traceerbaar en aanspreekbaar.

Aanspreekbaar in de zin dat elk component een opdracht toegewezen kan krijgen zoals lamp aan/ uit of dimmen. Vervolgens geeft het component een terugkoppeling over de huidige status van het component. Deze status kan zijn, lamp staat al aan/ uit / een reeds 30% gedimd. Natuurlijk kan dit gedetailleerder van de lamp is kapot/ informatie over het aantal branduren en energieverbruik.

Mocht u interesse hebben in een dimmer maar u weet niet welke dimmer u moet kiezen, geen probleem? Neem dan even contact met ons op, we helpen u graag.