FLiRD Transparant -Excellent 180°-, een industriële transparante hang-/ wandlamp met een professionele LED.

 • FLiRD Transparant -Excellent 180°- armatuur:
  • Een transparante Ø50 mm buis.
  • Stralingshoek van 180°.
  • Wel dimbaar.
  • Lichtplan berekeningen via Dialux,

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 239,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Transparant -Excellent 180°-, een industriële transparante hang-/ wandlamp met een professionele LED.

De FLiRD Transparant -Excellent 180°-, is een Ø50 mm transparante buislamp armatuur voorzien van een professionele LED lichtbron van het merk Samsung. Dit type LED lichtbron wordt altijd aangesloten aan een externe LED driver dat kan een dim/ niet dim variant zijn aan u de keus.

 

Waarom de productnaam FLiRD Transparant -Excellent 180°-?

Het armatuur is gemaakt van een Ø50mm transparante buis met daarbij een LED lichtbron van het merk Samsung met vele excellente product eigenschappen, vandaar deze productnaam!

 

Toepassing.

Vroeger werden alle kantoren standaard voorzien van standaard tapijt, standaard bureau meubilair en niet te vergeten de saaie systeemplafonds met de standaard inleg TL armaturen. Dat “Standaard” tijdperk ligt ver achter ons en hebben vele bedrijven hun saaie “Standaard” kantoorpand gerenoveerd met een industriële Touch.

De systeemplafonds zijn verwijdert zodat je direct de grove betonplaten met de oude leidingen en bedradingen kunt zien. Kantoorpanden met de industriële stijl daar komen onze industriële hanglampen het beste tot hun recht.

 

Waarom de FLiRD Transparant -Basic 360°- geupgrade naar de FLiRD Transparant -Excellent 180°?

We hadden natuurlijk al de FLiRD Transparant -Basic 360°-, echter dat armatuur is voorzien van een standaard LED buis met eveneens standaard product kenmerken. Daarnaast is de lichtsterkte van de LED buis niet dimbaar. Om toch een zeer professioneel kantoor armatuur aan te kunnen bieden hebben wij de FLiRD Transparant -Excellent 180°- ontworpen. Dit armatuur hebben we voorzien van een Samsung LED lichtbron die een excellente product kenmerken heeft en die tevens vele dimfuncties ondersteund.

  

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de laatste jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/ maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen dat is wel het aller leukste om te doen. Dat begint bij een idee om die vervolgens uit te tekenen en die uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtig armatuur.

 

Merknaam FLiRD®.

Onze merknaam is inderdaad geregistreerd in het merkenregister, wij zijn daar trots op!

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED Illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Transparant -Excellent 180°- hanglamp.

 • Design van de FLiRD Transparant -Excellent 180°.

Dit enkelvoudige LED buis armatuur is geïnspireerd op de populaire industriële stijl. Een stijl met de kenmerken strak ontwerp, minimalisme. Deze stijl kenmerken hebben wij verwerkt in dit armatuur, de FLiRD Transparant -Excellent 180°-.

 

 • Zwevend ophangen of strak aan de wand.

De FLiRD Transparant -Excellent 180°-, wordt voornamelijk horizontaal/ schuin opgehangen met dunne Ø1mm staaldraden. Echter je kunt er ook voor kiezen om de FLiRD Transparant -Excellent 180°- strak aan de wand/ plafond te bevestigen via slobgaten (gat met sleufje in de transparante buis) aan u de keus.

 

 • Energiezuinige LED buis hanglamp.

De LED buizen verbruiken ongelofelijk weinig elektriciteit. Rekenvoorbeeld, vroeger had je in een kantoor boven elke werkplek 1 inleg dubbel uitgevoerd TL armatuur die 100 Watt verbruikte. Nu kun je deze vervangen voor 1 LED buislamp die slecht 30 Watt verbruikt. Oftewel een besparing van 70% op het elektriciteitsverbruik plus een veel  langere levensduur van 100.000 branduren i.p.v. 8.000 branduren.

 

 • Lichtkleuren 3.000K / 4.000K en 6.500K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Transparant -Excellent 180°- 180° armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest voorkomende lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (Koel wit). Deze lichtkleur wordt als zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin (Warm wit) wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld in bedrijfskantines of wel in winkels. Naast deze twee meest gekozen lichtkleuren is de FLiRD Transparant -Excellent 180°- ook leverbaar in daglichtkleur oftewel 6.500K aan u de keus.

 

 • Externe LED driver.

Elke FLiRD Transparant -Excellent 180°- armatuur wordt aangesloten op een externe LED Driver. Afhankelijk van hoe u het armatuur wenst te bedienen “dim/ niet dim” wordt daarvoor een bijpassende LED driver op aangesloten. De LED Driver zal ongeveer de afmetingen hebben van circa 25/ 4/ 3 cm, natuurlijk afhankelijk van hoe u het armatuur wenst te bedienen.

 

LED buis van het merk Samsung.

Voor de FLiRD Transparant -Excellent 180°- hebben we gekozen voor de professionele LED buis van het merk Samsung. De redenen waarom we voor deze LED buis lamp hebben gekozen waren product gerelateerd en worden hieronder verder uitgewerkt. 

 

 • Reden 1      Extreem laag Flicker percentage, slechts 2%

Je ziet het niet met het blote oog, maar het is wel degelijk aanwezig het knipperen van de lichtbron en dat wordt uitgedrukt in Flicker. Elke LED lichtbron heeft een Flicker percentage echter hoe hoog dat percentage is dat wordt nooit vermeld!!!

Concreet je hebt twee Flicker percentage niveaus en wel de volgende:

 1. Een Flicker-waarde hoger dan 35% wordt als irritant ervaren.
 2. Het Flicker onder de 35% wordt het mogelijk niet als hinderlijk ervaren maar heeft dit wel invloed op het menselijk brein.

De LED Lichtbron van Samsung heeft slechts een extreem Flicker percentage van 2%.

 

 • Reden 2     Kleurweergave oftewel de CRI / Ra index

CRI / Ra (Coloring Rendering Index / Rationale) is een index die weergeeft hoe goed een lichtbron in staat is natuurgetrouw de kleuren van verlichte objecten weer te geven. Een hoge waarde staat voor een natuurlijke kleurweergave op een schaal van 1-100.

Voor kantoren volstaat een CRI waarde van >80, dat is tevens de standaard in de markt.

Echter de kleurweergave van de toegepaste LED lichtbron van Samsung realiseert een CRI tussen de 90 – 100. Uitstekend, natuurgetrouwe kleurweergave.

 

 • Reden 3     Levensduur

Deze LED Buislampen van het merk Samsung zijn ontwikkeld voor de industriële omgevingen.

Wij, De Lampen Specialisten hebben ook al vele jaren ongelofelijk veel fabrieken voorzien van deze LED buislampen en nooit geen problemen.

Kortom, deze LED lichtbronnen hebben een levensduur van 100.000 uren en dat is echt uitzonderlijk!

 

 • Reden 4     Marge in lichtkleur verschil

SDCM staat voor “Standard Deviation of Color Matching” Het model illustreert de afwijking in kleurkwaliteit/-temperatuur. Voor verlichtingsproducten wordt een schaal van 1 tot en met 7 gehanteerd en moet in de EU verplicht worden weergegeven. Wanneer de SDCM tussen de 0 en de 3 ligt, zal kleurverschil niet worden opgemerkt. Vanaf SDCM 4 is er voor het blote oog kleurverschil te zien.

De LED lichtbron van Samsung heeft een SDCM van minder dan 3. Dit betekent dat u geen kleurverschil zult waarnemen.

 

 • Zeer simpele installatie.

De installatie is zeer simpel en snel uit te voeren, ter ondersteuning leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij. Feitelijk zijn het 2 stappen, de eerste stap gaat over het ophangen van het armatuur. De tweede stap gaat over het aansluiten van het armatuur aan de LED Driver. De gehele installatie zal nog geen 5 minuten in beslag nemen.

 

FLiRD Transparant -Excellent 180°- wordt als een compleet armatuur geleverd.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning te voorzien van deze industriële LED buis hanglamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • FLiRD Transparant -Excellent 180°- in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • Een LED driver afhankelijk voor welke bediening u kiest.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Als het armatuur zwevend wordt opgehangen.
   • Schroefoogjes met bijbehorende pluggen en Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
  • Als het armatuur aan de wand/ plafond wordt gemonteerd.
   • Enkel en alleen pluggen en schroeven.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Transparant -Excellent 180°- te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • Extra lange staal- / voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.
 • Dim functionaliteit.
 • Losse stekkers, zodat u het armatuur direct in een wandcontact doos kunt steken.

Deze opties worden u aangeboden zodra u het armatuur in uw winkelwagen stopt.

 

Levering.

Direct nadat u het armatuur hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Filmpjes

Bij deze een tweetal filmpjes over de FLiRD Retro.

Andere suggesties…

 • Opties selecteren Details