FLiRD Basic, een dunne Ø40 mm enkelvoudige LED buis armatuur.

 • Industrieel armatuur, een Ø 40mm satine buis met daarin een LED TL buis verwerkt.
 • LED buislamp, straalt naar één kant oftewel een stralingshoek van 180°.
 • De LED buislamp kun je rechtstreeks aan de 230V aansluiten.
 • In de basis uitvoering is de FLiRD Basic niet dimbaar, optioneel is het wel mogelijk.

 

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 159,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Basic, een dunne Ø40 mm enkelvoudige LED buis armatuur.

De FLiRD basic is een Ø 40 mm grijze satine buis met daarin een Ø 27 mm LED TL Buis in verwerkt. De beide uiteindes worden voorzien van bijpassende doppen. De LED driver is intern in de satine buis verwerkt waardoor je de voedingssnoer direct aan de 230V kan aansluiten. De FLiRD basic kan op 2 manieren worden opgehangen. De eerste manier en tevens de meest voorkomende is, om deze industriële  hanglamp aan staaldraden op te hangen alsof het armatuur in de ruimte zweeft. De tweede manier is om het armatuur strak aan de wand/ plafond te bevestigen d.m.v. slobgaten (gat met sleufje in de satine buis).

 

Toepassing.

Vroeger werden alle kantoren standaard voorzien van standaard tapijt, standaard bureau meubilair en niet te vergeten de saaie systeemplafonds. Heden ten dage willen we niets meer van standaard hebben. Zo worden alle systeemplafonds verwijdert zodat je weer de grove betonplaten de oude leidingen en bedradingen kunt zien. Deze stijl noemen we ook wel de industriële stijl deze is erg hip onder de jonge ondernemers. Kantoorpanden met de industriële stijl daar komen onze industriële hanglampen het beste tot hun recht.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor onze FLiRD Basic armatuur.

Aan elke opdrachtgever vragen wij altijd waarom kiezen jullie voor deze enkelvoudige satine buis armatuur? Het meest gehoorde argument is, dat dit armatuur het beste de industriële stijl vertegenwoordigt in een LED armatuur. Daarnaast de veelzijdigheid hoe je het armatuur kunt ophangen. Zo kun je het armatuur via slobgaten direct aan de wand/ plafond bevestigen. Ten tweede kun je het armatuur ook aan staaldraden ophangen zodat het lijkt alsof het armatuur in de ruimte zweeft. Als laatste gehoorde argument is de lage aanschafprijs voor een compleet armatuur.

  

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de laatste jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/ maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen dat is wel het aller leukste om te doen. Dat begint bij een idee om die vervolgens uit te tekenen en die uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtig armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED Illumination by Rene Design

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Basic hanglamp.

 • Design van de FLiRD Basic.

Dit enkelvoudige LED buis armatuur is geïnspireerd op de populaire industriële stijl. Een stijl met de kenmerken strak ontwerp, minimalisme en de kleur grijs. Deze stijl kenmerken hebben wij verwerkt in dit armatuur, de FLiRD Basic.

 

 • Stralingshoek 180˚.

LED verlichting schijnt vrijwel direct naar beneden oftewel de stralingshoek bedraagt 180˚. De FLiRD Basic heeft ook een stralingshoek van 180˚. Dat betekend feitelijk de lichtbundel schijnt één kant op, oftewel 180˚. Is dat storend, nee zeker niet meestal wil je toch alleen je werkplek verlichten in en niet de hele ruimte.

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Basic armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest voorkomende lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als een zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine of wel in winkels.

  

 • Interne LED driver.

De LED driver is intern verwerkt in de satine buis, zodat de voedingsdraad direct aan de 230V aangesloten kan worden.

 

 • In de basis is de FLiRD Basic uitvoering niet dimbaar.

De FLiRD Basic kunt u in de basis uitvoering slechts enkel en alleen aan/ uit zetten. De lichtsterkte van deze LED buislamp kunt u niet dimmen. Mocht u dat wel willen dan vervangen wij de standaard LED TL buis voor een LED TL buis die wel de dimfunctionaliteit ondersteunt.

  

 •  Zwevend ophangen of strak aan de wand.

De FLiRD Basic, wordt voornamelijk horizontaal/ schuin opgehangen met dunne Ø1mm staaldraden. Echter je kunt er ook voor kiezen om de FLiRD Basic strak aan de wand/ plafond te bevestigen via slobgaten (gat met sleufje in de satine buis) aan u de keus.

 

 • Energiezuinige LED buis hanglamp.

De LED buizen verbruiken ongelofelijk weinig elektriciteit. Rekenvoorbeeld, vroeger had je in een kantoor boven elke werkplek 1 inleg dubbel uitgevoerd TL armatuur die 100 Watt verbruikte. Nu kun je deze vervangen voor 1 LED buislamp die slecht 22 Watt verbruikt. Oftewel een besparing van 78% op het elektriciteitsverbruik plus een veel  langere levensduur van 50.000 branduren i.p.v. 8.000 branduren.

 

 • Zeer simpele installatie.

De installatie is zeer simpel en snel uit te voeren, ter ondersteuning leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij. Feitelijk zijn het 2 stappen, de eerste stap gaat over het ophangen van het armatuur. De tweede stap is het aansluiten aan de 230V. De gehele installatie zal nog geen 5 minuten in beslag nemen.

 

FLiRD Basic wordt als een compleet armatuur geleverd.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning te voorzien van deze industriële LED buis hanglamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • FLiRD Basic in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Voor montage aan het plafond, schroefoogjes met bijbehorende pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Basic te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • Extra lange staal- / voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.
 • Dim functionaliteit.
 • Losse stekkers, zodat u het armatuur direct in een wandcontact doos kunt steken.

 

Levering.

Direct nadat u het armatuur hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

 

Extra informatie

Projecten

FLiRD Basic, is een prachtig slank LED Buis armatuur, 40 mm in doorsnede.

Om de productfoto’s te ondersteunen hebben we een tweetal video’s opgenomen.

In de eerste video laat ik enkel de FLiRD Basic zien. Het armatuur is gebouwd met een Satine buis met maar slechts een doorsnede van 40 mm.
In de tweede video laat ik u zowel de FLiRD Basic als wel de FLiRD Basic XL zien. Zo kunt u heel goed zien dat de FLiRD Basic slechts een doorsnede heeft van 40mm en de FLiRD Basic XL echt heel robuust is.

Veel kijk plezier.