DALI

De DALI driver voor uw FLiRD Triangel.

40,00 Excl. BTW

Beschrijving

DALI

De term DALI komen we steeds vaker tegen in de verlichtingsbranche. Steeds vaker krijgen wij vragen over deze aansturing.

 

DALI Noodzakelijk?

Om te beginnen kunnen we ons de vraag stellen, is DALI noodzakelijk? Nee zeker niet! Deze technologie ontleent zijn bestaansrecht doordat wij “mensen”  steeds minder onze verantwoordelijkheid nemen. U herkent vast de volgende situaties. Laat alle lampen maar aan ik hoef de energie rekening toch niet te betalen. Een tweede veel voorkomende situatie is, ik laat de lampen wel aan zodat mijn collega niet een donker kantoor aan treft.

Kortom deze interface is niet noodzakelijk maar bied wel veel Comfort en bespaard op onnodige elektriciteitskosten.

 

Digital Adressable Lighting Interface

DALI staat voor de afkorting (Digital Adressable Lighting Interface). Het is een open digitale standaard die wereldwijd wordt gebruikt voor het aansturen van verlichting. Het systeem is niet gepatenteerd. Dit houdt in dat het ook veilig kan worden gebruikt met andere armaturen die niet zijn geproduceerd door de makers van deze digitale interface. Bovendien voldoet deze internationale interface aan de IEC 60929 en IEC 62386 normen.

 

FLiRD Triangel.

Standaard is de FLiRD Triangel enkel en alleen een uitgerust met een 12V aansluiting op het lichtnet (230V). Zo wordt ook dit armatuur net als andere lampen enkel en alleen aan en uit geschakeld. Echter als je deze FLiRD Triangel ook flexibel/ automatisch wilt kunnen aansturen dan is dat ook zeker mogelijk via de ondersteuning van het Digital Adresseble Lighting Interface. U kunt deze LED Driver aanklikken zodra u de FLiRD Triangel heeft geselecteerd in uw winelmandje.

 

Natuurlijk bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom waar u de FLiRD Triangel kunt komen bezichtigen. Voordat u komt neem eerst even contact met ons op voor het plannen van een afspraak.