FLiRD Retro, transparante Ø50mm LED buis hanglamp met een 330° stralingshoek.

 

 • Transparante Ø 50mm buis en transparante doppen.
 • Afm optioneel wel mogelijk.
 • Zwevend ophangen van gang aan de wand/plafond gemonteerd.
 • Transparante hanglamp voor directe werkplekverlichting en sfeerverlichting.

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 169,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Retro, transparante Ø50mm LED buis hanglamp met een 330° stralingshoek.

Wij zijn met onze transparante LED Buisarmatuur gebaseerd op het verleden. In de jaren ’80 was je hip als je transparante producten had, denk bijvoorbeeld aan bijvoorbeeld de transparante telefoon. Zodoende hebben wij onze transparante LED buis armatuur de productnaam FLiRD Retro gegeven.

De FLiRD Retro, is een transparante Ø 50 mm koker met houder voor de LED buislamp. De doppen aan de uiteinden zijn ook gemaakt van transparant kunststof. De LED driver is intern verwerkt in de LED TL buis en kan direct worden aangesloten op 230V. De transparante LED buislamp kun je op twee manieren ophangen. Zo kun je ervoor kiezen om de transparante koker horizontaal/verticaal op te hangen aan Ø 1mm staaldraden. Daarnaast bieden wij u ook de optie om via slobgaten deze transparante buis direct aan de wand/plafond te monteren aan uw keuze.

 

toepassing.

Vele hippe kantoren die gerenoveerd worden naar hippe/ trendy kantoren kiezen vaak voor deze transparante LED Buisarmaturen. Deze armaturen kunnen worden gebruikt als sfeerverlichting, denk mogelijk aan de bedrijfskantine met lichtkleurcode 3.000K (warm wit). Naast sfeerverlichting worden deze armaturen ook toegepast als werkplekverlichting, mooi horizontaal boven bureaus. Uiteraard wordt er dan voor de lichtkleur 4.000K (koel wit) gekozen.

 

Kopers kiezen uit de volgende redenen voor deze armatuur.

Natuurlijk vragen wij altijd als wij een bestelling binnen krijgen, waarom kiezen voor dit type armatuur? Het meest gehoorde argument is het unieke ontwerp, robuust maar ook zeker minimalistisch vanwege de transparante Ø 50mm buis. De resultaten zijn dat het een enkelvoudig LED-armatuur is, de lage verkoopprijs en als laatste dat het een echte eyecatcher van een LED-armatuur is.

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de afgelopen jaren vaak ontmoet met vragen over een te ontwerpen/ armatuur maken. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen dat het allerleukste is om te doen. Dat begint bij een idee om vervolgens uit te tekenen en uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtige armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD , de staat voor F liggende L ED verlichting door R ene Design .

 

Enkele productkenmerken van onze FLiRD Retro, transparant armatuur. 

 • Transparante buis met transparante doppen.

De FLiRD Retro is een transparant Ø 50 mm buis met transparant transparant doppen. De LED lichtbron is een LED TL buis die een stralingshoek heeft van haast 360°.

 

 • Dun transparant netsnoer.

De FLiRD Retro armatuur wordt gevoed door een dun transparant netsnoer. Dit netsnoer is zeer dun en doorzichtig zo versterk je het exclusieve/ industriële/ niveau van deze design hanglamp.

 

 • Stralingshoek haast 360°.

De toegepaste LED-lichtbron in het armatuur heeft een stralingshoek van 330° oftewel straalt rondom.

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Retro armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit vergeleken met 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest waarschijnlijke lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als een zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor ontspannen ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine van wel in winkels.

  

 • Interne LED-driver.

De LED-driver bevindt zich in de buis waardoor er enkel en alleen een netsnoer aan moet. Stop de stekker in het stopcontact en de designlamp gaat direct aan.

 

 • Zwevend ophangen of strak monteren aan de wand/plafond?

De FLiRD Retro, wordt voornamelijk horizontaal/ schuin beweegbaar aan dunne Ø1mm staaldraden. U kunt echter ook kiezen om de FLiRD Retro strak aan de wand/plafond te bevestigen (via slobgaten) aan uw keuze.

 

 • Wat is een Slobgat?

Een slobgat is de combinatie van een sleufje met een gat van Ø 6 mm. Ongeveer 5 cm van beide uiteinden worden de slobgaten in de transparante buis. Het slobgat met het Ø6mm gat wordt over de schroefkop gestoken, zodat de schroefkop in het sleufje komt en de transparante buis uiteindelijk blijft hangen.

 

 • Het dimmen, van de lichtsterkte.

De FLiRD Retro kun je in de basis uitvoering alleen aan/ uit zetten. Echter mocht u de lichtsterkte van de LED buis lamp willen bedienen dan is dat zeker mogelijk. Wij bieden hiervoor 2 dim mogelijkheden voor aan. De eerste en tevens de meest gekozen versie, is het dimmen op basis van 0-10 Volt. Via een dimmer aan de wand kunt u de lichtsterkte van de LED lichtbron bedienen. U kunt ook voor het Dali protocol kiezen. Dan kunt er zelfs voor kiezen om draadloos te kunnen dimmen aan u de keuze. De consequentie als u kiest voor de optie dimmen dan wordt de stralingshoek van de LED lichtbron 180° i.p.v. de stralingshoek van 360° in de niet dimbare uitvoering.

 

 • Het is een zeer energiezuinige LED buislamp.

De LED buizen verbruiken ongelofelijk weinig elektriciteit. Rekenvoorbeeld, vroeger had je in een kantoor kamer boven elke werkplek 1 inleg dubbel uitgevoerd TL armatuur die 100 Watt verbruikte. Nu kun je deze vervangen voor 1 LED buislamp die slecht 22 Watt verbruikt. Oftewel een besparing van 78% op het elektriciteitsverbruik plus een veel  langere levensduur van 50.000 branduren i.p.v. 8.000 branduren.

 

 • Zeer simpele installatie.

De installatie is zeer simpel en snel uit te voeren, ter ondersteuning van het ophangen van dit prachtige armatuur leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij. Feitelijk zijn het 2 stappen, de eerste stap gaat over het ophangen van het armatuur. De tweede stap is het aansluiten aan de 230V. De gehele installatie zal nog geen 5 minuten in beslag nemen.

 

 • FLiRD Retro, wordt als een compleet armatuur geleverd.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning/ winkel te voorzien van deze unieke/ handgemaakte transparante LED buislamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • Uiteraard de FLiRD Retro de Ø 50mm transparante buis hanglamp met de LED Lichtbron.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Schroefoogjes met bijbehorende pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model van de FLiRD Retro te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • 1  bijpassende externe LED Driver in de uitvoering van 0-10 V of Dali.
 • Extra lange staal- / voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.
 • Losse stekker, zodat u het armatuur direct in een wandcontact doos kunt steken.

 

Levering.

Direct nadat u de FLiRD Retro hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken. Door deze aanpak en onze vaardigheden hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland die voorzien zijn van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze rieten gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze  galerij . Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even  contact  op met ons op.

Extra informatie

Filmpjes

Bij deze een tweetal filmpjes over de FLiRD Retro.