FLiRD Opaal Open XL, witte Ø90mm opalen buis zonder doppen met een stralingshoek 330°.

 • Uniek robuust/ open buis armatuur.
 • Dim uitvoering is mogelijk aan u de keuze.
 • Moderne bureaulamp die uitermate geschikt is als werkplek verlichting.

 

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 199,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Opaal Open XL, witte Ø90mm opalen buis zonder doppen met een stralingshoek 330°.

Onze hanglamp de FLiRD Opaal Open XL, bestaat uit een Ø 90 mm opalen (witte) buis die aan weerskanten 7,5 cm langer is dan de toegepaste LED TL buis. Zo blijven de uiteindes onverlicht. Daarnaast heeft de buis geen eind doppen waardoor het een open armatuur blijft. Deze open robuuste Ø90 mm opaal buis armatuur wordt via Ø 1 mm staaldraden opgehangen.

 

Toepassing.

De FLiRD Opaal Open XL armaturen zijn natuurlijk stoere/ robuuste open armaturen. Dat betekend dat deze armaturen het beste tot zijn recht komen in een industriële kantoor omgeving. Naast het feit dat het stoere armaturen zijn, zijn het ook hele minimalistische armaturen waardoor die ook heel goed opgehangen kunnen worden in winkels.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor dit LED design armatuur.

De reden waarom vele architecten dit type armatuur in hun project opnemen is toch wel een combinatie van meerdere aspecten. De combinatie van de Ø90 mm opalen (witte) buis en de LED TL zorgen ervoor dat de buis prachtig rondom wordt verlicht en de uiteindes geleidelijk aan onverlicht worden. Natuurlijk het ontbreken van de einddoppen geeft een heel open resultaat. De laatste 2 argumenten zijn toch wel het minimalisme en de lage verkoopprijs van het armatuur spreekt vele kopers aan.

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de laatste jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/ maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen dat is wel het aller leukste om te doen. Dat begint bij een idee om die vervolgens uit te tekenen en die uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtig armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED Illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van het armatuur de FLiRD Opaal open XL.

 • Design van de FLiRD Opaal open XL

De FLiRD Opaal Open XL is een robuust en minimalistisch armatuur. Robuust vanwege het feit dat het een Ø 90 mm opalen buis is zonder einddoppen. Daarnaast is het ook echt een minimalistisch armatuur zo ontbreken de doppen en is het feitelijk alleen een opalen buis met daarin een LED buis in verwerkt en verder niets! De Ø 90 mm opalen buis wordt opgehangen aan 2 dunne Ø 1 mm staaldraden.

 

 • Stralingshoek verhoogd naar 360˚.

Doordat de Ø90 mm buis een opalen (witte) buis is en de LED TL buis aan de bovenkant van deze opalen buis is gemonteerd. Realiseren we door deze combinatie een stralingshoek van 360˚.

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is onze FLiRD Opaal open XL armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest voorkomende lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als een zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine of wel in winkels.

 

 • Het dimmen, van de lichtsterkte.

De FLiRD Opaal open XL armatuur kun je in de basis uitvoering alleen aan/ uit zetten. Echter mocht u de lichtsterkte van de LED buis lamp willen bedienen dan is dat zeker mogelijk. Wij bieden hier 2 dim mogelijkheden voor aan. De eerste en tevens de meest gekozen versie, is het dimmen op basis van 0-10 Volt. Via een dimmer aan de wand kunt u de lichtsterkte van de LED lichtbron bedienen. U kunt ook voor het Dali protocol kiezen. Dan kunt er zelfs voor kiezen om draadloos te kunnen dimmen aan u de keuze. De consequentie als u kiest voor de optie dimmen dan wordt de stralingshoek van de LED lichtbron 180° i.p.v. de stralingshoek van 360° in de niet dimbare uitvoering.

 

 • Interne – / externe LED driver.

Bij de niet dimbare uitvoering, daarvan bevind de LED Driver zich in de LED buis waardoor de voedingssnoer direct aan de 230V aangesloten kan worden. Kiest u voor de dimbare uitvoering dan ontvangt u er een externe LED driver bij.

 

 • Zwevend ophangen.

De FLiRD Opaal open XL, wordt voornamelijk horizontaal opgehangen.

 

 • Het is een zeer energiezuinige LED buislamp.

De LED buizen verbruiken ongelofelijk weinig elektriciteit. Rekenvoorbeeld, vroeger had je in een kantoor kamer boven elke werkplek 1 inleg dubbel uitgevoerd TL armatuur die 100 Watt verbruikte. Nu kun je deze vervangen voor 1 LED buislamp die slecht 22 Watt verbruikt. Oftewel een besparing van 78% op het elektriciteitsverbruik plus een veel  langere levensduur van 50.000 branduren i.p.v. 8.000 branduren.

 

 • Zeer simpele installatie.

De installatie is zeer simpel en snel uit te voeren, ter ondersteuning van het ophangen van dit prachtige armatuur leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij. Feitelijk zijn het 2 stappen, de eerste stap gaat over het ophangen van het armatuur. De tweede stap is het aansluiten aan de 230V. De gehele installatie zal nog geen 5 minuten in beslag nemen.

 

De FLiRD Opaal Open XL wordt als een compleet LED armatuur geleverd.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning te voorzien van deze industriële LED buis hanglamp. Dan ontvangt u een compleet armatuur, bestaande uit:

 • De FLiRD Opaal Open XL, in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • Ophangsetje, met daarin:
  • Voor aan het plafond schroefoogjes met bijbehorende pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het creëren van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het ophangen nog gemakkelijker.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om het basis model de FLiRD Opaal Open XL te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • 1  bijpassende externe LED Driver in de uitvoering van 0-10 V of Dali.
 • Extra lange staal- / voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.
 • Dim functionaliteit.
 • Losse stekkers, zodat u het armatuur direct in een wandcontact doos kunt steken.

 

Levering.

Direct nadat u de FLiRD Opaal open XL hebt besteld worden de benodigde onderdelen besteld en het armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verstuurd via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken. Door deze aanpak en onze vakmanschap hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze reeds gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Projecten

Waar moest de industriele lamp aan voldoen?

Kenmerken: Open/ Robuust/ Extra lang/ 330 stralingshoek/ LED.

Resultaat: Een kantoor die hip/ industriële / unieke kantoorverlichting wenst..