FLiRD Basic XL, een robuuste Ø 90mm enkelvoudige LED buis armatuur.

 • Satine is een grijze/matte Ø90 mm kunststof buis.
 • Ophangen aan staaldraden of montage aan de wand/plafond.
 • Dim uitvoering is mogelijk aan u de keuze.
 • De industriële lamp horizontaal of verticaal ophangen aan u de keuze.

Klik hier voor de FAQ

 

Vanaf 239,00 Excl. BTW

Beschrijving

FLiRD Basic XL, een robuuste Ø 90mm enkelvoudige LED buis armatuur.

Zoals u waarschijnlijk al ziet is de FLiRD Basic XL een afgeleide van de eerder ontworpen industriële hanglamp de FLiRD Basic. De belangrijkste verschillen zijn de stralingshoek en natuurlijk de omvang van het armatuur. Laten we beginnen met de stralingshoek. Doordat de LED-buis aan de bovenkant van de Ø90 mm buis wordt gemonteerd, wordt de stralingshoek verhoogd tot maar liefst 330˚. Daarnaast verklapt de productnaam het eigenlijk al de satine buis van de FLiRD Basic XL is geen Ø40 mm maar liefst Ø90mm in doorsnede.

 

Toepassing.

Kantoorpanden met een industriële stijl daar komen onze robuuste industriële buis hanglampen het beste tot hun recht. Deze Ø90 mm buislampen kun je zowel aan staaldraden ophangen als wel direct aan de wand/plafond monteren d.m.v. slobgaten (gat met sleufje in de satijnen buis) aan u de keuze. Voor stands/beurzen wordt er veelal gekozen voor de Ø 90 mm buis. Dit formaat buis is robuust zodat deze goed zichtbaar is vanaf de vloer.

 

Kopers kiezen om de volgende redenen voor onze FLiRD Basic XL.

Aan elke opdrachtgever vragen wij altijd waarom kiezen voor deze enkelvoudige satine buis armatuur? Het meest gehoorde argument is dat dit armatuur een robuuste uitstraling heeft en zo het best de industriële stijl vertegenwoordigd. Daarnaast de veelzijdigheid hoe je het armatuur kunt ophangen. Zo kun je het armatuur via slobgaten direct aan de wand/plafond bevestigen. Ten tweede kun je het armatuur ook aan ophangen aan Ø 1mm staaldraden, zodat het lijkt alsof het armatuur in de ruimte zweeft. Het laatste gehoorde argument is de lage aanschafprijs voor het complete armatuur.

 

Introductie DLS, De Lampen Specialisten.

DLS, De Lampen Specialisten heeft zich de afgelopen jaren enorm geprofessionaliseerd in het ontwerpen en maken van LED design armaturen. Vele architecten hebben ons de afgelopen jaren vaak benadert met vragen over een te ontwerpen/maken armatuur. Daarnaast ontwerpen wij zelf ook armaturen en zoals u zult begrijpen is dat het allerleukste om te doen. Dat begint bij een idee om vervolgens uit te tekenen en uiteindelijk in onze werkplaats te laten ontspruiten tot een prachtige armatuur.

Alle armaturen van De Lampen Specialisten beginnen met de merknaam FLiRD, dat staat voor Flying LED illumination by Rene Design.

 

Enkele product kenmerken van onze FLiRD Basic XL armatuur.

 • Design van de FLiRD Basic XL armatuur.

Het is een enkelvoudig robuust LED buislamp. Het armatuur is gemaakt van een satine buis van Ø 90 mm waarin de LED TL buis in is verwerkt. De beste omschrijving van satine buis is, dat het een matte/grijzige kunststof buis is.

 

 • Stralingshoek haast 360˚.

LED verlichting schijnt altijd direct naar beneden oftewel een stralingshoek van 180˚. Echter wij hebben onze LED TL buis in de Ø 90mm buis aan de bovenkant gemonteerd. Hierdoor wordt de stralingshoek verruimt naar haast 360˚.

 

 • Standaard lichtkleuren 3.000K en 4.000K.

In elke gewenste lichtkleur is de FLiRD Basic XL armatuur leverbaar. Zo kunt u kiezen uit de meest toegepaste lichtkleuren, warm wit of koel wit respectievelijk 3.000 Kelvin of 4.000 Kelvin. Heden ten dage is de meest toegepaste lichtkleur voor kantoren 4.000 Kelvin (koel wit). Deze lichtkleur wordt als zeer prettig licht ervaren. De lichtkleur 3.000 Kelvin (warm wit) wordt nu enkel en alleen nog toegepast voor relax ruimtes zoals bijvoorbeeld de bedrijfskantine van wel in winkels.

 

 • Interne LED-driver.

De LED driver is intern verwerkt in de Ø 90 mm satine buis, hierdoor kan de voedingsdraad direct op de 230V aangesloten worden.

 

 • In de basis is de FLiRD Basic XL uitvoering niet dimbaar.

De FLiRD Basic XL kunt u in de basis uitvoering slechts enkel en alleen aan/uit zetten. De lichtsterkte van deze LED buislamp kunt u niet dimmen. Mocht u dat wel willen dan vervangen wij de standaard LED TL buis voor een LED TL buis die wel de dimfunctionaliteit ondersteunt.

 

 • Zwevend ophangen of strak aan de wand.

De FLiRD Basic XL, wordt voornamelijk horizontaal/ schuin opgehangen met dunne Ø1mm staaldraden. U kunt echter ook kiezen om de FLiRD Basic XL strak aan de wand/plafond te bevestigen via slobgaten (gat met sleufje in de satijnen buis) aan uw keuze.

 

 • Energiezuinige LED buis hanglamp.

De LED TL buizen verbruiken weinig elektriciteit. Voorbeeld, vroeger had je in een kantoor boven elke werkplek 1 inleg dubbel uitgevoerde TL-armatuur die 100 Watt verbruikte. Nu kun je deze vervangen voor 1 LED buislamp die slecht 22 Watt verbruikt. Vaak een besparing van 78% op het elektriciteitsverbruik plus een langdurige levensduur van 50.000 branduren ipv 8.000 branduren.

 

 • Zeer eenvoudige installatie.

De installatie is zeer eenvoudig en snel uit te voeren, ter ondersteuningen leveren we er ook een Nederlandstalige handleiding bij. Feitelijk zijn het 2 stappen, de eerste stap gaat over het ophangen van het armatuur. De tweede stap is het aansluiten van het armatuur op de 230V. De gehele installatie zal nog geen 5 minuten in beslag nemen.

 

FLiRD Basic XL wordt als een compleet armatuur geleverd.

Kiest u ervoor om uw kantoor/ woning te voorzien van deze industriële LED buis hanglamp. Dan ontvangt u een complete armatuur, bestaande uit:

 • FLiRD Basic XL in de gewenste lengte en lichtkleur.
 • Ophangsetje, met opslag:
  • Voor montage aan het plafond, schroefoogjes met oude pluggen.
  • Lood klemmetjes voor het maken van de lusjes aan de staaldraden.
 • Een Nederlandstalige handleiding, zo wordt het nog opgehangen.

 

Optioneel.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om dit basismodel van de FLiRD Basic XL te optimaliseren naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen uit de volgende opties:

 • Extra lange staal-/voedingsdraden.
 • Mooie plafondbeugels in plaats van de gratis bijgeleverde schroefoog haakjes.
 • Dim functionaliteit.
 • Losse stekkers, zodat u het armatuur direct in een wandcontactdoos kunt steken.

 

Levering.

Direct nadat u de armatuur heeft besteld, worden de onderhanden onderdelen besteld en de armatuur ingepland om te maken. Alle armaturen worden verzonden via het vervoersbedrijf DPD of we komen de bestelling persoonlijk afleveren.

 

Trots.

Wij, De Lampen Specialisten leveren maatwerk, uw wensen staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Wij trachten altijd al uw wensen te kunnen verwerken in elk gewenst FLiRD armatuur. Door deze aanpak en onze vaardigheden hebben wij al vele projecten in het binnen- en buitenland mogen voorzien van onze industriële Design armaturen. Voor een indicatie van onze gerealiseerde projecten verwijs ik u met trots naar onze galerij. Mocht u vragen hebben over onze unieke LED buislampen neem dan even contact met ons op.

Extra informatie

Projecten

FLiRD Basic XL, prachtige robuust armatuur, 90 mm in doorsnede.

Om de productfoto’s te ondersteunen hebben we een tweetal video’s opgenomen.

In de eerste video laat ik enkel de FLiRD Basic XL. Het armatuur is gebouwd met een Satine buis met maar liefst een doorsnede van 90 mm. Doordat de LED lichtbron aan de bovenkant van de Satine buis is gepositioneerd realiseert dat in een hoge stralingshoek.

In de tweede video laat ik u zowel de FLiRD Basic en de FLiRD Basic XL zien. Zo kunt u heel goed zien dat de FLiRD Basic slechts een doorsnede heeft van 40mm en de FLiRD Basic XL echt heel robuust is.

Veel kijk plezier.